Култура

„Вихорово стиховање“ било
повод за дружење и уживање у природи

Прво првомајско „Вихорово стиховање“ окупило је данас код воденице „Јоканић“ на ријеци Бишњи око 30 пјесника из Дервенте и других општина и градова.
Предсједник Управног одбора Српског књижевног клуба „Вихор“, које је и организовало стиховање, Милорад Ђурђевић казао је да су се у срцу природе окупили чланови клуба, али и пјесници из неколико сусједних општина и градова, са којима клуб има веома успјешну сарадњу.
-Сви учесници су сагласни, и веселог срца прихватили нашу иницијативу, да и наредне године будемо окупљени истим поводом, па већ можемо рећи да је и наша жеља или намјера остварена – казао је Ђурђевић.
Предсједник Културно – просвјетног друштва „Васо Пелагић“ Пелагићево Пајо Бркић истакао је задовољство дружењем, које је оцијенио празником за чула и душу.
-Стихови су се низали, њих су мијењале шале, анегдоте, а оваква дружења и окупљања праве и искрене поштоваоце лијепо писане и усмене ријечи – казао је Бркић.
Спасоје Јовановић из Добоја који је био међу најстаријим учесницима истиче да је „Вихор“ најорганизованији клуб на нивоу регије и шире.
-Дружења и гостопримство су богатство овог клуба. Поезија је пламен који освјетљава стазе пјесника и пријатеља – рекао је Јовановић.
Најмлађи учесник дружења била је Кристина Крстовић, а уз
„Вихор“ гостопримство пјесницима и другим љубитељима природе пружио је брачни пар Боро и Миломирка Јоканић, власници воденице која брашно меље на традиционалан начин.

Related posts

Свој први солистички концерт поклонила суграђанима

admin

Савку Пећићу повеља са златном значком

admin

Ликовна колонија „Патковача“
21 годину слави љепоте Укрине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još