Друштво

Водоводна предузећа разматрала моделе за унапређење пословања

Планови за даљи развој и унапређење пословања водоводних предузећа, односно квалитетније водоснабдијевања корисника, као и усвајање програмских докумената, били су главне теме Скупштине Удружења „Водоводи Републике Српске“ чијој сједници је присуствовао и директор дервентског „Комуналца“ Денис Пијетловић.

Скупштина удружења је у протекли петак у Источном Сарајеву окупила представнике 23 од укупно 39 водоводних предузећа из читаве Републике Српске, који су разматрали извјештаје о раду и финансијском пословању за претходну годину, као и Статут удружења.

– Присутни су упознати и са бенефитима који су до сада проистекли из сарадње са Њемачким друштвом за међународњу сарадњу (ГИЗ), као и о плановима за будућност, а који се тичу побољшања водоснабдијевања корисника, рјешавања проблема губитака на мрежи и отпадних вода, али и успјешнијег рада и пословања водоводних предузећа. Наиме, удружењима водоводних предузећа и локалних заједница на западном Балкану омогућено је да на финансијски одржив начин, кроз пројекте које организује ГИЗ, пружају квалитетне развојне капацитете водоводима и локалним заједницама – саопштили су из „Комуналца“.

Удружење „Водовода РС“ дјелује као посебан субјекат у оквиру Привредне коморе РС, синдикалне гране за грађевинарство, стамбено  комуналне послове и екологију.

Related posts

Потписивање уговора са стипендистима сутра

admin

Ликовна активност значајна
за правилан развој дјетета

Derventski List

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА УГРОЖЕНЕ ЧЛАНОВЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još