ДруштвоРС-РЕГИЈА

Грађани да се пријаве за здравствено осигурање

Из Фонда здравственог осигурања Републике Српске позивали су грађане који још нису пријављени на здравствено осигурање да искористе повољнију епидемиолошку ситуацију, како би у надлежним пословницама регулисали свој статус.

Позив за пријаву на здравствено осигурање посебно се односи на оне грађане који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање и који још нису регулисали свој статус осигурања.

Из фонда напомињу да поједине земље у окружењу укидају ванредну ситуацију, те да ће, када то учини и Република Српска, бити укинуто и право коришћења здравствене заштите за неосигуране грађане, односно они ће морати сами плаћати здравствене услуге.

– Ово је уједно и прилика да позовемо осигуранике који до сада нису преузели своју електронску здравствену картицу да то учине, јер по укидању ванредне ситуације електронска картица биће услов за коришћење здравствене заштите – истакли су из фонда додајући да је електронску картицу до сада преузело 592.000 осигураних лица, што је нешто више од 50 одсто осигураних.

Related posts

ПРЕСРЕТАЧИ ШКОДА И ХЈУНДАИ НА ПУТЕВИМА

admin

Прекид у снабдијевању струјом
у Церанима и Појезни

Derventski List

УПОЛА МАЊЕ ВАТРОГАСНИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još