ИЗДВОЈЕНОКултура

ДЕРВЕНТА ОТКЉУЧАЛА СВИЈЕТ ИЛУЗИЈЕ И НАУКЕ

Отварањем изложбе „Откључај свијет илузије и науке“, те представљањем локалних креативаца, вечерас је у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ одржана манифестација „Ноћ музеја“.

Свечаности је присуствовао и начелник општине Милорад Симић, који је генерални покровитељ ове спектакуларне изложбе.
Директорица библиотеке Мирјана Плиснић истакла је да је основни циљ манифестације да се музеј што више приближи људима.
– Многи у Дервенти се питају зашто се обиљежава „Ноћ музеја“ када ми немамо прави музеј. Медјутим, музеј у нашем граду постоји још од давне 1977. године и кроз ове ратне године успјели смо да сачувамо бројне експонате, тако да имамо скромну, али веома вриједну етнолошку, археолошку и историјску збирку. Циљ ове манифестације јесте да музеј што више приближимо људима и да суградјани постану свјесни чињенице да у Дервенти постоји музеј. Управо због тога смо и настојали да ова изложба додје код нас. Захваљујући колегама из Музеја Републике Српске, мојим радницима и прије свега начелнику општине, који је одмах прихватио идеју и генерални је покровитељ изложбе, у томе смо и успјели – истакла је Плиснићева.
Овогодишњу „Ноћ музеја“ својим рукотворинама љепшали су Ката Ступар, Бојан Николић и Сњежана Павковић.

Related posts

ЂАЦИ СЕ НА ВРИЈЕМЕ СПРЕМАЈУ ЗА ШКОЛУ

admin

Уручена постхумна одликовања породицама 39 бораца из Дервенте

admin

НАЦРТ БУЏЕТА ЗА 2021. ГОДИНУ ИЗНОСИ 19,1 МИЛИОН КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još