Друштво

ДЕРВЕНТА ЊЕГУЈЕ КУЛТУРУ РАЗЛИЧИТОСТИ

Поводом обиљежавања Међународног дана мира, 21. септембра, Удружење ратних војних инвалида општине Дервента 1991 – 1995. године данас је у „Напретковом“ дому организовало манифестацију под називом „Наше различитости – Наше богатство“.

У програму су наступили дервентски хор пензионера „Мозаик“, чланови КУД „Фра Иво Шимић“ из Оџака, КУД „Младост“ из Которског, као и чланови ФУГ „Мотајички вук“ из Српца. По завршетку програма уприличена је изложба рукотворина, народњих ношњи и традиционалних јела.
– Данашња манифестација је организована у оквиру реализације пројекта „Наше различитости – Наше богатство“, а који је уједно и дио УСАИД – овог пројекта ПРО – Будућност, који се бави изградњом мира и повјерења међу грађанима свих етничких и вјерских група у БиХ. Пројекат проводи америчка хуманитарна организација ЦРС са партнерима, с тим да је овај пројекат финансијски подржала и општина Дервента – казала је Мара Миланковић Дарадан, представник Удружења РВИ координатор пројекта „Наше различитости – Наше богатство“.

 

Related posts

Поезија, језици и програмирање тек дио лепезе интересовања

admin

ЗА ГОДИНУ 14 НОВИХ ДИЈАБЕТИЧАРА

admin

За матурскe вечери 12.000 КМ из градског буџета

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još