Друштво

Домаћини побједници
шаховског турнира слијепих

Побједник 14. шаховског турнира слијепих је екипа домаћина Градске организације слијепих из Дервенте, друго мјесто освојила је екипа градске организације из Прњавора, а треће мјесто заузела је екипа општинске организације слијепих из Српца.

Организаторску палицу и ове године имала је Градска организација слијепих чији предсједник Ђорђо Николић истиче да је ријеч о традиционалном шаховском турниру, организованом у оквиру великогоспојинских свечаности, уз подршку Градске управе и других донатора.
-Циљ је афирмација и размјена искустава и контаката између учесника, те дружење и промоција спорта међу слијепим и слабовидим лицима – рекао је Николић уз напомену да су награде за прве три екипе новчане, а свим учесницима уручене су и дипломе.
-Било је пријаљено шест екипа, али двије екипе су одустале. Учесници турнира биле су екипе из Прњавора, Српца, Центра „Будућност“ и екипа домаћина – казао је Николић.
Повлачењем првог потеза шаховски турнир отворио је секретар Градске организације слијепих Владимир Чечавац.

Related posts

Дан побједе над фашизмом, 9. мај нерадни дан

admin

Конкурс за упис ученика у Стручну и техничку школу

admin

Завод за статистику израчунао
колико кошта одлазак на свадбу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još