Друштво

Домаћини побједници
шаховског турнира слијепих

Побједник 14. шаховског турнира слијепих је екипа домаћина Градске организације слијепих из Дервенте, друго мјесто освојила је екипа градске организације из Прњавора, а треће мјесто заузела је екипа општинске организације слијепих из Српца.

Организаторску палицу и ове године имала је Градска организација слијепих чији предсједник Ђорђо Николић истиче да је ријеч о традиционалном шаховском турниру, организованом у оквиру великогоспојинских свечаности, уз подршку Градске управе и других донатора.
-Циљ је афирмација и размјена искустава и контаката између учесника, те дружење и промоција спорта међу слијепим и слабовидим лицима – рекао је Николић уз напомену да су награде за прве три екипе новчане, а свим учесницима уручене су и дипломе.
-Било је пријаљено шест екипа, али двије екипе су одустале. Учесници турнира биле су екипе из Прњавора, Српца, Центра „Будућност“ и екипа домаћина – казао је Николић.
Повлачењем првог потеза шаховски турнир отворио је секретар Градске организације слијепих Владимир Чечавац.

Related posts

Методе јавног говора
олакшавају вођење часа

Derventski List

Млади и вриједни људи благо
Дервенте и Републике Српске

Derventski List

У 2023. години рођени
и Евгенија, Зоја и Стане

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još