ИЗДВОЈЕНОХроника

Дојаве о постављеним бомбама у дервентским школама

На маил адресе свих основних и средњих школа у Дервенти стигле су дојаве о постављеним бомбама, а припадници Полицијске станице Дервента обезбјеђују просторе око школа док се обављају провјере.

Настава у школама је обустављена, а Улица Светог Саве у којој се најази средњошколски центар и ОШ „19. април“ је затворена за саобраћај.

Како је Дервентском листу потврђено у Полицијској станице Дервента, маилови са дојавом о постављеним бомбама у објектима школа дошао је на адресе већине школа у добојској регији.

– Полиција врши провјере и подручја око школа у Дервенти су обезбијеђена – казали су из Полицијске станице.

Директорица ОШ „19. април“ Елвира Миљић, као ја и предсједница Актива директора основних школа добојске регије, казала је да је ђацима и наставном особљу јављено да, док полиција не обави провјере, неће бити наставе.

– Према инструкцији коју смо добили из Министарства просвјете и културе РС наставе за сада неће бити. Ни запосленим није дозвољен улазак у објекат школа. Полиција тренутно провјерава истинитост дојаве – казала је Миљићева.

Директорица СШЦ „Михајло Пупин“ Гордана Асентић потврдила је да је дојава путем маила о постављеној бомби стигла и на адресу ове школе и да полиција провјерава наводе.

Исте дојаве стигле су и на маил адресе школа у Бањалуци Новом Граду, Приједору, Петрову, Шамцу, Добоју и Костајници.

МУП: У току противдиверзиони прегледи

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске извршили су противдиверзионе прегледе у великом броју основних школа широм Републике Српске, а на основу имејла који је запримљен да је у више школа широм Републике Српске постављена бомба.

– У школама гдје није још завршен продивдиверзиони преглед, лице мјеста се обезбјеђује и оне неће бити отворене, док год се ПДЗ преглед не заврши, односно док се не утврди да нема безбједносних пријетњи – саопштено је из МУП-а РС.

Related posts

Скелићев споразум ново
понижење за дервентске логораше

Derventski List

РАД УЧЕНИЦЕ ИЗ ОСИЊЕ МЕЂУ ПЕТ НАЈБОЉИХ У РС

admin

Поклони за Јакова Којића,
прву бебу рођену у 2024. години

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još