Спорт

Драгоцјене лекције из кампа

Учешће у одбојкашком кампу „Караташ“ Одбојкашког савеза Србије, за 20 дјевојчица из Републике Српске, међу којима је била и чланица дервентског Одбојкашког клуба Ксениа Попадић, било је искуство препуно нових пријатељстава, али и драгих успомена.

Ова четрнаестогодишња Дервенћанка која одбоју тренира пет година, како сама каже, настојала је да да све од себе и свој клуб прикаже у најбољем свјетлу.

– Веома сам се радовала учешћу у кампу и то сам видјела као привилегију да себе и свој клуб представим у најбољем свјетлу – објаснила је Ксениа додајући да је режим у клубу био строг, али и поучан.

– Тренери су захтијевали да се правила поштују, а једно од њих је и некоришћење телефона у већој мјери. Тренинге, који су били веома физички захтјевни и интензивни, а које су изводила два главна и три помоћна тренера, имали смо два пута дневно по два часа. Мени се код тренинга посебно свидјело што су фокусирани на размишљање у игри, а и међусобно помагање и подржавање – казала је Ксениа.

У првој смјени перспективних одбојкаша и одбојкашица у кампу „Караташ“, у којој је тренирала и наша суграђанка, тренирало је 30 одбојкашица рођених 2006. године и млађих, те 16 одбојкаша рођених 2005. године и млађих.

Дневник

Ксениа је објаснила и да су за вријеме боравка у кампу учесници водили дневник о свакодневним активностима.

– Имали смо задатак и да водимо дневнике о тренинзима, лекцијама о здрављу, исхрани, хигијени и сличном, а мој дневник је изабран као најуреднији од свих дјевојчица и чак је завршио у Београди кампа у архиву – рекла је ова млада одбојкашица.

Related posts

У дресу „Радника“ бруси фудбалске финте

admin

Дервента домаћин завршног турнира

admin

Короман: У „Текстилцу“ ћемо направити добру спортску причу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još