Друштво

Дјело својеврсно путовањe
кроз вријеме и чувар наслијеђа

Књига под називом „Српска народна ношња дервентског краја“ аутора Дамира Кљајића и Сандре Кљајић биће представљена у четвртак у 17.30 часова у Центур за културу.

У овом дјелу, чије издавање су помогли Министарство културе Србије и град Дервента, као и дервентска Туристичка организација и Народна библиотека „Бранко Радичевић“, на 288 страница сакупљене су информације о српским ношњама у околини Дервенте, изради и њиховим дијеловима, те развоју. У књизи се налазе до сада необјављене фотографије које чувају мјештани дервентских села, међу којима су и неке старе и више од 100 година, као и фотографије примјерака дијелова народне ношње који су сачувани до данас, а који су неки настали прије Другог свјетског рата.

Аутори књиге, који су информације прикупљали од 2015. године, навели су да је „Српска народна ношња дервентског краја“ својеврсно путовање и допринос чувању културног наслијеђа.

О књизи, чији су издавачи Истраживачки центар „Искон“ из Бањaлуке и Туристичка организација града, на промоцији ће говорити аутори, рецензент Слободан Наградић, те директор Туристичке организације Биљана Теофиловић.

Related posts

„ТРОЛОВЦИ“ ПРИРЕДБОМ УЉЕПШАЛИ ДАН ЖЕНА

admin

Дијелови града
данас без струје

Derventski List

Залихе пуније
за 112 доза крви

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još