Друштво

Дјеца из осињског краја све ближе боравку у вртићу

Идеја о отварању издвојене јединице вртића „Трол“ у осињском подручју, која постоји већ неколико година, ускоро би могла да буде реализована.

Први корак начињен је протекле седмице, када су представници Градске управе, директорица вртића Гордана Симић и директор Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ Жељко Стјепановић обишли школски објекат у Доњим Церанима, у којем се годинама уназад због недостатка ученика не одвија настава. Овај објекат потенцијална је опција за идвојену јединицу „Трола“ за овај дио Дервенте.

Да постоји потреба за цјелодневним боравком дјеце у подручју удаљеном од урбаног дијела града Симићева се увјерила крајем прошле године, када су реализоване бесплатне радионице за предшколце у Осињи и Календеровцима.

– Радионице које су одржане у новембру прошле године у Осињи похађало је 27 малишана узраста од четири до шест година и увјерила сам се да постоји потреба, а и заинтересованост родитеља, да њихова дјеца бораве у предшколској установи. Сада смо пронаши потенцијални објекат и приликом посјете утврдили смо да га је могуће у кратком року прилагодити дјеци вртићког узраста. Објекат је у добром стању, не изискује велика улагања, а и налази се у Доњим Церанима, па ће бити ближи за дјецу из више села, попут Дријена. Предстоје нам разговори са родитељима малишана – казала је Симићева изразивши задовољство што је овакав пројекат наишао на подршку Градске управе и градоначелник Милорад Симић.

Директор осињске школе Жељко Стјепановић истакао је да постоји добра воља да се замисао и реализује, што би било веома значајно за дјецу из тог подручја.

– Након што смо прегледали стање објекта, договорено је да се одрже састанци са родитељима чија дјеца би похађала предшколску установу и да се испита заинтересованост. У сваком случају било би лијепо да и дјеца из овог подручја осјете драж дружења и социјализације у вртићком амбијенту – рекао је Стјепановић.

Објекат у Доњим Церанима обишао је са Симићевом и Стјепановићем и вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Related posts

ДРУГАРУ У ЧАСТ ОБИЉЕЖИЛИ ДАН ОБОЉЕЛИХ ОД ЦИСТИЧНЕ ФИБРОЗЕ

admin

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Васпитачи из „Трола“ активни учесници стручног усавршавања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još