Спорт

„ЕУРОБАСКЕТ“ ПРИРЕДИО КОШАРКАШКУ ПОСЛАСТИЦУ

Школа кошарке „Еуробаскет“ приредила је јуче у спортској дворани праву посластицу за све љубитеље кошарке у Дервенти угостивши чланове КК „Финдо“ из Добоја.

Ријеч је од реномираном клубу ове регије а чланови „Еуробаскета“ прошле године били су њихови гости. Тренер младих дервентских кошаркаша Зоран Вуковић истакао је да су у спортској дворани утакмицу играле двије селекције, али да је резултат био у другом плану.

– Играли смо двије утакмице, најприје млађа селекција састављена од кошаркаша узраста од другог до шестог разреда, а другу утакмицу играла је старија селекција коју чине играчи рођени 2004. године. Резултат нам није био приоритет, већ прилика да наши играчи осјете атмосферу на терену – рекао је Вуковић додавши да је сусрет пратило дружење и склапање нових познанстава између играча.

– Послије утакмица организовали смо дружење, подијелили слаткише тако да је дан заиста био лијеп по много чему. Посебно нас радује што је подршка са трибина је била велика – додао је Вуковић захваливши се Горану Пријевићу и Синиши Лејићу који су донирали опрему како би сви играчи „Еуробаскета“ били једнообразни.

С обзиром на то да је кошарка у Дервенти све масовнија, намјера тренера Вуковића је да сљедећу сезону почну са такмичењима.

– Школа кошарке ће покушати да у сарадњи са подручним кошаркашким савезом направи искорак и уђе у такмичарски дио, а с обзиром на то да постоје пионирска и кадетска лига у којој наступају играчи из околних општина са којима имамо добру сарадњу, надамо се да ће наши играчи почети са такмичењем у лиги – додао је Вуковић.

Школу кошарке „Еуробаскет“, која дјелује у оквиру Школе спорта „Арена“ тренутно похађа 36 ученика основних школа. Прилику да се јуче представи имало је 21 кошаркаш у млађој селекцији и 12 у старијој селекцији, а занимљиво је да доминирају дјевојчице.

 

Related posts

Спортисти понос и дика Дервенте

admin

Бронза Борку Топићу

Derventski List

Милојевић и Којић на побједничком постољу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još