Друштво

ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ ШТО БОЉИ, ЈЕР МЕДИЦИНА НЕ ПРАШТА ГРЕШКЕ

Дервенћанин Милан Паштар, са просјеком оцјена од 9,06, један је од најбољих студената Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, а свој успјех дугује труду и залагању, те жељи да из дана из дана буде још бољи.

Овај студент шесте године заслужио је и да му Коло српских сестара „Царица Милица“ као знак подршке уручи 1.000 марака прикупљених на овогодишњем Светосавском балу.

Медицину као своје занимање Паштар снива још од дјетињства, а током година ни једно друго интересовање тај сан није могло да потисне.

– Уз све то, мјесто гдје сам рођен и гдје ми је поријекло, Гламоч, имало је и данас има велики број љекара. Пронашао сам се у овом позиву иако покушавам да не мислим на озбиљност свог будућег позива. Једна је ствар медицину посматрати са стране, а друга у њој активно учествовати. Професионалне грешке које у другим занимањима могу проћи непримијетно, у медицини могу оставити трајне посљедице па се трудим сваким даном да будем све бољи и да прије свега не разочарам самог себе – казао је Паштар.

Овај младић још увијек није одлучио гдје ће започети своју љекарску каријеру.

– Дервента је свакако лијепо мјесто за започињање каријере, а будући да је ово дугачко путовање, о даљим плановима тешко је говорити. Један дио живота волио бих провести у иностранству, како због професионалних изазова, тако и због ширења животних видика. У медицини ме интересују многе области па мислим да ћу се моћи пронаћи у некој од њих – рекао је он додајући да је поред медицине био заинтересован и за књижевност, иако данас управо за тај хоби има најмање времена.

– Поред учења, које ми дође као радна обавеза, вријеме утрошим да погледам значајне филмовеСве врсте умјетности су ми драге па се трудим да погледам неку представу, а завршио сам и музичку школу па повремено свирам хармонику. У посљедње вријеме учим и гитару, али моје знање у вријеме испитних рокова углавном стагнира – додаје овај будући љекар.

Кошарка

Милан Паштар гаји и љубав према спорту.

– Некада сам активно играо кошарку и био члан кошаркашког клуба, а данас сам више посматрач или љети играм с пријатељима – рекао је он.

Related posts

Кутак за његу љубимаца ускоро отвара врата

admin

Ловци сутра нишане шакале

Derventski List

Ђаци путници од понедјељка ће имати превоз

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još