Друштво

За штрапаријаду већ
пријављено више од 300 грла

Друга дервентска штрапаријада која ће бити одржана у недјељу на Сајмишту, судећи према више од 300 до сада пријављених грла, превазићи ће лањску смотру, а организатори очекују и око 15.000 посјетилаца.

Штрапаријада коју организује Клуб „Соко сиви“ из Дервенте и ове године задржаће међународни карактер, а на списку пријављених су учесници из свих дијелова БиХ, Србије, Хрватске, Македоније, Румуније и Бугарске, те шампиони Балкана из Словачке.

– У такмичарском дијелу, вучи трупаца, коњи ће се представљати у четири категорије и то перо лака, лака, средња и тешка, а посјетиоци ће свједочити и ревијалном представљању младих коња. Такође, биће одржана и изложба грла у оквиру које ће бити награђени најљепши пар коња у све четири категорије, те најљепше кочије – казао је организатор Срето Симић додавши да је и ове године предвиђен наградни фонд по категоријама, а пријава грла за такмичење могућа је до почетка манифестације.

– Очекујемо велику посјећеност око 15.000 људи, с обзиром на успјешну прошлогодишњу штрапаријаду – додао је Симић.

Улазница за штрапаријаду коштаће пет марака.

Related posts

Ватрогасци – спасиоци
интервенисали због бујичних вода

Derventski List

До 31. августа појачане саобраћајне контроле

admin

Најезда крпеља напунила амбуланте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još