Друштво

За штрапаријаду већ
пријављено више од 300 грла

Друга дервентска штрапаријада која ће бити одржана у недјељу на Сајмишту, судећи према више од 300 до сада пријављених грла, превазићи ће лањску смотру, а организатори очекују и око 15.000 посјетилаца.

Штрапаријада коју организује Клуб „Соко сиви“ из Дервенте и ове године задржаће међународни карактер, а на списку пријављених су учесници из свих дијелова БиХ, Србије, Хрватске, Македоније, Румуније и Бугарске, те шампиони Балкана из Словачке.

– У такмичарском дијелу, вучи трупаца, коњи ће се представљати у четири категорије и то перо лака, лака, средња и тешка, а посјетиоци ће свједочити и ревијалном представљању младих коња. Такође, биће одржана и изложба грла у оквиру које ће бити награђени најљепши пар коња у све четири категорије, те најљепше кочије – казао је организатор Срето Симић додавши да је и ове године предвиђен наградни фонд по категоријама, а пријава грла за такмичење могућа је до почетка манифестације.

– Очекујемо велику посјећеност око 15.000 људи, с обзиром на успјешну прошлогодишњу штрапаријаду – додао је Симић.

Улазница за штрапаријаду коштаће пет марака.

Related posts

Како ријешити питање боловања када је кућни тест на корону позитиван

admin

У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ ПРВИ ПУТ СЈЕЛА 192 ПРВАЧИЋА

admin

Срушио се најстарији храст

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još