Друштво

ЗНАЊЕ О МИНАМА УКРСТИЛЕ ЧЕТИРИ ЕКИПЕ

Дервентска организација Црвеног крста организовала је данас општинско квиз такмичење под називом „Мисли мине“ за ученике основних школа, на којем је најбољи резултат постигла екипа Основне школе „Никола Тесла“ у саставу Александар Марић, Ђорђе Малић и Дајана Сарић. Ментор екипе била је наставница Љиљана Латиновић.

Друго мјесто освојила је екипа ОШ „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње, коју су чинили Данијел Вукичевић, Марио Видовић и Марко Симикић, а чији је ментор била наставница Бранка Видић. Екипа ОШ „19. април“, у саставу Маријана Тепић, Нина Јовановић и Јована Грабеж, заслужила је треће мјесто. Ментор ове екипе била је наставница Даница Носовић. Четврто мјесто припало је екипи ОШ „Тодор Докић“ из Календероваца, коју су чинили Лана Бјелошевић, Моника Толић и Јана Удовичић, а чији је ментор била наставница Свјетлана Милијаш.

Ријеч је о такмичењу као једној од активности коју Црвени крст проводи у склопу припреме за обиљежавање „Недјеље упозоравања на опасност од мина“, а која се обиљежава од 8. до 15. децембра.

У дервентском Црвеном крсту су истакли да је циљ едукација ученика о проблему постојања мина.

Related posts

„Трол“ ипак организује припремни програм

admin

Ученице ОШ „Никола Тесла“ успјешне на регионалној смотри знања

admin

Медвјед се вратио у јазбину, зима ће потрајати

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još