Друштво

Ђацима у гимназији доступна широка лепеза знања

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ за идућу школску годину предвидио је упис 120 ђака у пет одјељења, а за разлику од претходних година, планиран је упис два одјељења гимназије општег смјера по 24 ученика, која важи за најбољу подлогу за наставак образовања.

Директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић објаснио је да је уписна политика резултат усклађивања потреба тржишта рада и жеља ученика, те да је гимназија општег смјера занимање које младима нуди могућност развијања интелектуалне личности и савладавање изазова у области науке, умјетности и спорта.

– Уколико су свршени основци већ сада одлучни да своје знање усавршавају на неком од факултета, гимназија општег смјера је одлична подлога и припрема за то. У прилог томе иде и чињеница да факултети и високошколске установе приликом конкурисања код кандидата неријетко изискују управо завршену гимназију – казао је Дринић додајући да гимназија у Дервенти има стогодишњу традицију и из које су потекли многи уважени научници, љекари, менаџери, умјетници и други стручни кадрови.

За оне који немају амбицију за даље школовање, Дринић поручује да послије свршене гимназије, млади Дервенћани, могу да потраже запослење у администрацији, те банкарском и сектору осигурања, али и многим другим областима.

Он је додао и да са гимназијалцима у наставном процесу раде професори који су спремни да своја знања и вјештине пренесу на ђаке.

– Предности гимназије, али и осталих занимања која су у понуди наше школе, будућим средњошколцима доступне су у видео презентацијама које се налазе на сајту школе – казао је Дринић.

СШЦ „Михајло Пупин“ ове године уписује два одјељења гимназије, те по једно одјељење техничара рачунарства и програмирања и техничара информационих технологија, те комбиновано одјељење трећег степена електричар -електроинсталатер/аутоелектричар.

Школа ће занимања која нуди будућим средњошколцима представити путем штампаног издања Дервентског листа, и то у сваком идућем броју, као и на интернет порталу www.derventskilist.net, али и на сајту школе www.gimnazija-derventa.rs.sr.

Средњошколски центар „Михајло Пупин“

ЗАНИМАЊЕ  СТЕПЕН       БР. ОДЈЕЉЕЊА  БР. УЧЕНИКА  

Гимназија             IV                       2                       48

општи смјер

Техничар рачунарства   IV              1                       24

и програмирања

Техничар

информационих

технологија                    IV                    1                    24

Електричар –                  III                  ½                       12

електроинсталатер /

аутоелектричар           III                     ½                         12

Related posts

Одвоз отпада помјерен са четвртка на петак

admin

Спасовдан свечан у васкрслом храму

admin

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА РАДОСНИЈЕ ПРАЗНИКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još