Култура

ИЗАБРАНЕ НАЈБОЉЕ ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА

Борислав Наградић из Батајнице, са пјесмом „Укрина ми из срца извире“, побједик је наградног конкурса за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода поводом 19. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2020“.

Ради се о конкурсу који традиционално организује Српски књижевни клуб „Вихор“ на који је пристигло више од 50 радова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Словеније, Македоније, Црне Горе, Бугарске, Њемачке, Швајцарске.  и Јерусалима.

– Побједник у категорији шаљива пјесма је Милад Обреновић из Рогатице са пјесмом „Велика барка“, док је у категорији „Укрински цвијет“ побједник Славојка Бубић из Теслића са пјесмом „Укрино градиш љубав“ – саопштено је из „Вихора“.

Похваљене су пјесме Силване Алексић из Теслића, Цвијетина Баје Лобожинског из Лаћарка, Евите Бојковац из Дервенте, Драгице Драге Грбић из Вишеграда, Милене Миловановић из Бијељине, Секуле Новаковић из Ужица и Пере Сандића из Прњавора.

Жири за избор најбољих пјесма радио је у саставу Далиборка Малешевић, Санела Станковић и Савко Пећић.

Међународни илиндански пјеснички сусрети „Прљача 2020“, како су најавили из „Вихора“, требало би да буде одржана 8. августа у Дервенти, уз поштивање мјера заштите од корона вируса.

Related posts

ИЗ БИБЛИОТЕКЕ 200 КЊИГА ЗА ОСОБЕ У ИЗОЛАЦИЈИ У СТУДЕНТСКОМ ЦЕНТРУ

admin

„Светозар трећи“ се враћа у Дервенту

admin

ДОДЈЕЛОМ НАГРАДА ЗАВРШЕНА ПОЗОРИШНА МАГИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još