Новости

Календеровци чувају сјећање на страдале

Календеровци су село које краси слободарски дух, а доказ су сви они храбри борци који су својим животима утабали стазе слободи коју данас уживамо.

Истакнуто је то данас приликом помена за 15 бораца Војске Републике Српске погинулих у Одбрамбено – отаџбинском рату из овог села, али и сјећањем на жртве Народноослободилачке борбе и Другог свјетског рата.

Међу страдалим је и син Вукосаве Лејић, Миломир, који је на бранику отаџбине у протеклом рату оставио свој живот.

– Хвала свима који се сјећају наших синова – казала је Лејићева.

Предсједник Мјесне борачке организације Младен Тодорић нагласио је значај окупљања и одавања почасти погинулим борцима, јер се тако чува сјећање на све оне коју су својим животима задужили садашње и будуће генерације.

Пошту погинулим Календеровчанима у протеклом рату  одали су градоначелник Милорад Симић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегације Градске и Мјесне борачке организације, те представници политичких партија СНСД, СДС и СП.

Вијенце у част погинулим борцима НОР-а и цивилним жртвама из Другог свјетског рата на спомен обиљежја положио је градоначелник Милорад Симић.

Помену је претходила литургија у мјесној цркви поводом празника Светог цара Константина и царице Јелене, заштитника цркве и села. Кум овогодишње славе био је Драго Марић из Дријена, док је кумство за идућу годину преузео Давор Симић.

Related posts

ЦИК потврдио резултате избора

admin

ПРОЧИТАЈТЕ СВЕ ВАЖЕЋЕ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА

admin

МАШИНЕ НЕ СТАЈУ НА БРОЈНИМ ГРАДИЛИШТИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još