ИЗДВОЈЕНОНовости

МАШИНЕ НЕ СТАЈУ НА БРОЈНИМ ГРАДИЛИШТИМА

Иако су свакодневне активности у Дервенти прилагођене ванредној ситуацији која је у читавој Републици Српској уведена због појаве корона вируса, инфраструктурни радови нису стали.

Из Одјељења за стамбено-комуналне послове Општинске управе Дервента саопштили су да се тренутно наставља изградња саобраћајнице у Озренској улици, а настављена је и изградња путног правца Дејановићи -Ћустићи у Горњим Церанима.

– У току су и припремни радови за изградњу приступних стаза и трим стазе око помоћног игралишта Фудбалског клуба „Текстилац“. Завршена је прва фаза радова у вези са уређењем трга око ОШ „Никола Тесла“, те се ускоро планира постављање стубића на ивичњацима пјешачких стаза. Приведени су крају радови и на степеништу које води на некадашњу зелену пијацу и предстоји још постављање рукохвата – навели су из овог одјељења.

На помоћном објекту на Партизановом игралишту у току су финални унутрашњи радови, који би требало да буду ускоро завршени.

– У скоријем периоду очекује се почетак изградње наставка путног праваца Наградићи у Црнчи, а и нових путних праваца Легеновићи-Чолићи у Горњем Детлаку и Мандићи-Симићи у Доњој Лупљаници – навели су из одјељења.

Водовод и канализација

Када се ради о пројектима изградње и реконструкције водовода и канализације, актуелна је изградња водоводне мреже у Вуковарској улици, те три крака канализационих колектора у Новом Насељу. Реконструкција жабљег поклопца на Укрини и уређење изворишта Рашића Језеро у Дажници биће у потпуности завршено до краја седмице.

 

Related posts

Објављени резултати првог круга уписа

admin

Сигуран и топао дом свим корисницима

admin

МАЛОЉЕТНИ КРАДЉИВАЦ АУТОМОБИЛА УДАРИО ПОЛИЦАЈЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još