Спорт

Карате технике
одмјерава 520 такмичара

Државно карате првенство за кадете, јуниоре и У 21, на којем учествује 97 клубова са 520 такмичара, одржава се данас у Спортском центру.

Такмичење је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић поручивши да је уз „Баскетфест“ Дервента овиг викенда у знаку спорта.
Предсједник Карате савеза Републике Српске и Регионалног савеза Мајевице, Семберије и Посавине Драгиша Јовановић казао је да су данас организатори државног првенства БиХ, које је окупило значајан број учесника.
-Технички домаћин је Карате клуб „Кима“ који је веома добар организатор. Овај турнир је бодованог карактера, а учесници имају прилику да прикупљају бодове за одлазак на Свјетско првенство- казао је Јовановић.
Предсједник Карате клуба „Кима“ Душко Макивић рекао је да је првенство окупило такмичаре који су се квалификовали са првенства Републике Српске и кантоналних првенстава ФБиХ.
-То је такмичење за кадете, јуниоре и У 21 сениоре од 21 године. Такмичара је 520 из 97 клубова из цијеле БиХ, од Билеће, Мостара, Тузле, Бијељине, Модриче, Дервенте, Теслића, Бањалуке и Градишке, покривено са многим клубовима- казао је Макивић захваливши се Градској управи на подршци, као и осталим спонзорима, пријатељима и сарадницима.

-Подршку и помоћ добили смо и од сарадника из Модриче и Добоја у виду опреме. Вјерујем да ће све проћи у најбољем реду. У петак смо били домаћини судијског семинара за лиценцирање државних судија, угостили смо 30 судија, обезбиједили смо учионицу са опремом, а захвалност изражавам и ОШ „19. април“ који су нам уступили дворану – казао је Макивић.

Related posts

Четврто мјесто и
нови лични рекорд

Derventski List

ОД ТРОНА У БОРБАМА ДО ВРХУНСКОГ ДЈЕЛИОЦА ПРАВДЕ

admin

Павловићевој улазница за камп у Београду

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još