Друштво

Конкурси за стипендије отворени до 26. новембра

Министарство за научно – технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, расписало је конкурсе за додјелу стипендија  из Фонда „Др Милан Јелић“, а рок за пријаву истиче 26. новембра.

Ријеч је о стипендијама за студенте првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству за академску 2021/2022. годину.

Како је наведено у првом конкурсу, студентима првог циклуса студија на универзитетима у РС и БиХ биће додијељено укупно 80 стипендија у мјесечном износу од 400 КМ и 45 стипендија у мјесечном износу од 500 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у Сјеверној Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори и 800 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Према другом конкурсу, студентима другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству из Фонда „Др Милан Јелић“ студентима другог циклуса студија биће додијељено 11 стипендија у износу од по 5.000 КМ, а студентима трећег циклуса студија укупно 14 у износу од по 10.000 КМ.

Related posts

Усташки логор избјегао за длаку

admin

Доњи Вишњик, Шушњари и Поље данас без струје

admin

На бањској рехабилитацији шесторо Дервенћана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još