ИЗДВОЈЕНОКонкурси

Конкурс за упис у СШЦ „Михајло Пупин“

ЈУ Средњошколски центар

„Михајло Пупин“ Дервента

 

На основу члана 64. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске“, број: 41/18, 35/20, 92/20) и члана 1. и 14. Правилника о упису ученика у први разред средњих школа („Службени гласник Републике Српске“, број: 31/19), директор Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Дервента, расписује

К О Н К У Р С

за упис ученика у први разред

у школској 2021/2022. години

 

Струка Занимање Степен Број одјељења Број ученика
Гимназија Општи смјер IV 2 48
Електротехника Техничар рачунарства и програмирања IV

 

1 24

 

 

Техничар информационих технологија

IV 1 24
Ауто – електричар III 0,5 12
Електричар -електроинсталатер III 0,5 12
         
Укупно     5 120

 

ЈУНСКИ УПИСНИ РОК

 

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње школе почиње у понедјељак, 14. јуна 2021. године, а завршава се у уторак, 15. јуна за ученике који имају 60 и више бодова. Резултату уписа објављују се у четвртак, 17. јуна године на огласној табли школе.

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње и трогодишње школе почиње у понедјељак, 21. јуна 2021. године, а завршава се у сриједу, 23. јуна, за ученике који имају мање од 60 бодова. Резултати уписа објављују се у петак, 25. јуна године на огласној табли школе.

 

ЈУЛСКИ УПИСНИ РОК

 

Пријем докумената за упис у средње четворогодишње школе и средње трогодишње школе у јулском уписном року почиње у понедељак, 5. јула 2021. године, а завршава се у сриједу, 7. јула. Резултати уписа објављују се у петак, 9. јула на огласној табли школе.

 

Од понедјељка, 12. јула године до петка, 16. јула године, кандидати који нису задовољили услове конкурса за жељено занимање уписују се у школе, односно струке и занимања гдје има слободних мјеста.

 

ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС

 

Учесници конкурса подносе школи потребне документе:

  1. Пријаву за упис (попуњава се приликом пријављивања у школу );
  2. Оригиналну диплому, свједочанство о завршеној основној школи;
  3. Oригиналну диплому, свједочанство о завршеној основној школи у иностранству, рјешење о признавању или потврду о поднесеном захтјеву за признавање;
  4. 4. Извод из матичне књиге рођених;
  5. 5. Диплому „Вук Стефановић Караџић“;
  6. 6. Диплому за изузетан успјех из предмета значајних за струку;
  7. 7. Диплому за освојено прво, друго и треће мјесто на републичком или вишем нивоу такмичења;
  8. 8. Адресирани коверат са именом, презименом и адресом кандидата који се пријављује на конкурс (само за кандидате који упис врше у школи).

Пријем докумената вршиће се у назначеним терминима у канцеларији административног радника школе у периоду од осам до 13 часова.

Све додатне информације могу се добити на огласној табли школе, сајту школе (www.gimnazija-derventa.rs.sr) и на телефон 053/333-175.

                                                                                                    ДИРЕКТОР

Предраг Дринић

 

 

Related posts

Дјечија машта заблистала пуним сјајем

admin

Дио „шакалијаде“ било
више од 900 ловаца

Derventski List

Врбица уз најмлађе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još