ИЗДВОЈЕНОКонкурси

Конкурс за упис у СШЦ „Михајло Пупин“

ЈУ Средњошколски центар

„Михајло Пупин“ Дервента

 

На основу члана 64. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске“, број: 41/18, 35/20, 92/20) и члана 1. и 14. Правилника о упису ученика у први разред средњих школа („Службени гласник Републике Српске“, број: 31/19), директор Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Дервента, расписује

К О Н К У Р С

за упис ученика у први разред

у школској 2021/2022. години

 

Струка Занимање Степен Број одјељења Број ученика
Гимназија Општи смјер IV 2 48
Електротехника Техничар рачунарства и програмирања IV

 

1 24

 

 

Техничар информационих технологија

IV 1 24
Ауто – електричар III 0,5 12
Електричар -електроинсталатер III 0,5 12
         
Укупно     5 120

 

ЈУНСКИ УПИСНИ РОК

 

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње школе почиње у понедјељак, 14. јуна 2021. године, а завршава се у уторак, 15. јуна за ученике који имају 60 и више бодова. Резултату уписа објављују се у четвртак, 17. јуна године на огласној табли школе.

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње и трогодишње школе почиње у понедјељак, 21. јуна 2021. године, а завршава се у сриједу, 23. јуна, за ученике који имају мање од 60 бодова. Резултати уписа објављују се у петак, 25. јуна године на огласној табли школе.

 

ЈУЛСКИ УПИСНИ РОК

 

Пријем докумената за упис у средње четворогодишње школе и средње трогодишње школе у јулском уписном року почиње у понедељак, 5. јула 2021. године, а завршава се у сриједу, 7. јула. Резултати уписа објављују се у петак, 9. јула на огласној табли школе.

 

Од понедјељка, 12. јула године до петка, 16. јула године, кандидати који нису задовољили услове конкурса за жељено занимање уписују се у школе, односно струке и занимања гдје има слободних мјеста.

 

ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС

 

Учесници конкурса подносе школи потребне документе:

  1. Пријаву за упис (попуњава се приликом пријављивања у школу );
  2. Оригиналну диплому, свједочанство о завршеној основној школи;
  3. Oригиналну диплому, свједочанство о завршеној основној школи у иностранству, рјешење о признавању или потврду о поднесеном захтјеву за признавање;
  4. 4. Извод из матичне књиге рођених;
  5. 5. Диплому „Вук Стефановић Караџић“;
  6. 6. Диплому за изузетан успјех из предмета значајних за струку;
  7. 7. Диплому за освојено прво, друго и треће мјесто на републичком или вишем нивоу такмичења;
  8. 8. Адресирани коверат са именом, презименом и адресом кандидата који се пријављује на конкурс (само за кандидате који упис врше у школи).

Пријем докумената вршиће се у назначеним терминима у канцеларији административног радника школе у периоду од осам до 13 часова.

Све додатне информације могу се добити на огласној табли школе, сајту школе (www.gimnazija-derventa.rs.sr) и на телефон 053/333-175.

                                                                                                    ДИРЕКТОР

Предраг Дринић

 

 

Related posts

СИМИЋ: НЕДОСТАЈЕ НАМ РАДНЕ СНАГЕ

admin

БОЉИ УСЛОВИ У ОШ „ЂОРЂО ПАНЗАЛОВИЋ“

admin

Војска РС сачувала народ и слободу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još