Спорт

Кошаркаши „Дервенте“
иступили из Прве лиге РС

Кошаркашки клуб „Дервента“ одлучио је да иступи из Прве кошаркашке лиге Републике Српске с обзиром да су трошкови такмичења у овом рангу превелико оптерећење за клуб.

Из управе клуба саопштили су да је одлука донесена послије пажљиве анализе тренутне ситуације и дубоког разматрања стратешких циљева клуба.

– Послије темељитог разматрања закључили смо да су превелика финансијска средства која су потребна за учествовање у овом такмичењу тренутно неодржива за наш клуб. У циљу дугорочног одржавања финансијске стабилности, донијели смо тешку, али нужну одлуку да се повучемо из Прве лиге Републике Српске – саопштили су и Кошаркашког клуба „Дервента“ истичући да ће своје ресурсе усмјерити на развој омладинских селекција и активном учешћу на међународним турнирима у омладинским селекцијама.

– Верујемо да ће фокус на развој младих талената створити чврсту основу за дугорочан успјех клуба и допринијети јачању кошаркашке културе у нашој заједници. Такође, надамо се да ће ова промјена ојачати идентитет Кошаркашког клуба „Дервента“ и поставити чврсте темеље за будућност – навели су из клуба захваливши се навијачима, спонзорима и члановима клуба за досадашњу подршку и разумијевање.

Related posts

ТРЕНИНЗИ У СПОРТСКИМ КОЛЕКТИВИМА ОД 18. МАЈА

admin

Милојевићева осигурала
наступ на Балканском првенству

Derventski List

Кошаркашима ОШ „Никола Тесла“
карта за регионално такмичење

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još