Спорт

Кошаркаши „Дервенте“
иступили из Прве лиге РС

Кошаркашки клуб „Дервента“ одлучио је да иступи из Прве кошаркашке лиге Републике Српске с обзиром да су трошкови такмичења у овом рангу превелико оптерећење за клуб.

Из управе клуба саопштили су да је одлука донесена послије пажљиве анализе тренутне ситуације и дубоког разматрања стратешких циљева клуба.

– Послије темељитог разматрања закључили смо да су превелика финансијска средства која су потребна за учествовање у овом такмичењу тренутно неодржива за наш клуб. У циљу дугорочног одржавања финансијске стабилности, донијели смо тешку, али нужну одлуку да се повучемо из Прве лиге Републике Српске – саопштили су и Кошаркашког клуба „Дервента“ истичући да ће своје ресурсе усмјерити на развој омладинских селекција и активном учешћу на међународним турнирима у омладинским селекцијама.

– Верујемо да ће фокус на развој младих талената створити чврсту основу за дугорочан успјех клуба и допринијети јачању кошаркашке културе у нашој заједници. Такође, надамо се да ће ова промјена ојачати идентитет Кошаркашког клуба „Дервента“ и поставити чврсте темеље за будућност – навели су из клуба захваливши се навијачима, спонзорима и члановима клуба за досадашњу подршку и разумијевање.

Related posts

„Мали шампиони“ окупили 200 младих фудбалера

admin

УЗБУЂЕЊЕ ПРАТИЛО И ДРУГО ВЕЧЕ ТУРНИРА

admin

„Малa олимпијада“ Дервенћанима
донијела 37 медаља

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još