ИЗДВОЈЕНОНовости

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА 22 ПОРОДИЦЕ ПОВРАТНИКА

Представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције уручили су данас повратничким породицама на подручју општине кључеве 22 новоизграђене куће, а још 24 стамбене јединице требало би да буду завршене крајем мјесеца.

На повратак у родно мјесто од 1992. године чекао је Мирослав Јуракић из Живиница, који је неколико година живио у Осијеку, а потом се преселио у Загреб.

– Обновом сам јако задовољан, лијепо је вратити се на своју родну груду. Цијелој породици је драго доћи овдје и сви се радујемо што сада имамо своју кућу. Тренутно радим у Загребу, али видјећемо како ћемо се организовати док још уредимо кућу и двориште – рекао је Јуракић.

Објекти су изграђени у оквиру Регионалног пројекта стамбеног збрињавања, односно потпројекта БХ2, који проводи секретаријат, односно бивше Министарство за избјеглице и расељена лица РС.

– Кроз овај пројекат гради се 46 стамбених јединица, од чега су 22 породице данас добиле кључеве, а остали би изграђене објекте требало да преузму до краја мјесеца. Пројекат је укупно вриједан 1,4 милиона марака и само је један у низ који се реализује на подручју Дервенте. Да је се овако радило прије више од 20 година сигурно је да би ситуација била другачија кад је у питању повратак – рекао је замјеник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић.

У реализацији пројеката повратка на подручје Дервенте активно учествује општина, а замјеник начелника општине Синиша Јефтић рекао је да је локална заједница испунила све захтјеве секретаријата.

– Наша је обавеза да допринесемо овим пројектима, кроз израду потребне урбанистичко-техничке документације, обезбиједимо потребну инфраструктуру, односно путеве, прикључке за струју, воду и слично, а увијек смо на располагању да пружимо и стручну помоћ корисницима донација. Надамо се да су људи задовољни што су коначно добили куће и да ћемо и даље радити на повратку – рекао је Јефтић.

Related posts

Објављени резултати првог круга уписа

admin

За три године даровали 862 дозе крви

admin

СТАРОЈ ЦРКВИ УДАХНУТ НОВИ ЖИВОТ (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još