Друштво

Лани остварено 4.709 ноћења

У Дервенти је у 2022. години забиљежено 4.709 ноћења што је за око 2.000 више у односу на годину раније, а највише посјетилаца забиљежено у посљедњем кварталу године.

Обајавила је Туристичка организација Дервенте позивајући се на податке Пореске управе и Туристичке организације Републике Српске.

– У току 2022. године у дервентским смјештајним капацитетима забиљежено је 4.709 ноћења, што је значајан скок у односу на 2021. годину када је остварено 2.864 ноћења. До повећања је дошло првенствено због престанка пандемије корона вируса, али и повећања броја и квалитета смјештајних капацитета. Такође, утицај су имал еи манифестације које су одржане лани, и то Бициклистичка трка Београд – Бањалука, турнири у баскету и футсалу, мотокрос такмичење, штрапаријада и друге – навели су из Туристичке организације града додавши да су ови подаци још једна потврда да је туризам био најпогођенија грана за вријеме пандемије.

Према овим статистичким подацима као и прошле године највише ноћења је забиљежено у мотелу „Двор“.

Related posts

ЕКОНОМИСТА, А ОДЛИЧНО ЦРТА

admin

Више градских улица
сутра без струје

Derventski List

Дух светосавља испунио
приредбу ученика ОШ „Никола Тесла“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još