Друштво

МАЛА ОЛИМПИЈАДА ОКУПЉА 350 МАЛИШАНА

Дјечије обданиште „Трол“ и Школа спорта „Арена“ домаћини су Спортске манифестације за предшколце „Мала олимпијада“ која ће у Спортско – културном центру 12. априла окупити око 350 дјеце.

Ради се о манифестација коју је Дервента традиционално организовала деведесетих година прошлог вијека, а посљедњи пут одржана је 2004. године. Након паузе малишани из вртића „Трол“ учествовали су на сличним манифестацијама прошле године у Модричи, када су освојили друго мјесто, те потом и у Градишци. Од ове године „Трол“ оживљава традицију организовања овог спортског такмичења, а очекује се учешће 13 предшколских установа из десет општина.

– Ове године први пут учествују дјеца из програма припремне наставе у години пред полазак у школу. Један од учесника је и Клуб за дјецу „Бамби“, док Клуб за дјецу „Вучко“ нема довољно дјеце за учешће, али вјерујем да ће нам се придружити – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић истичући да су за малишане припремљени поклони и медаље, као и храна и пиће за тај дан.

Додала је да овом манифестацијом првенствено желе послати поруку да предшколске установе треба више међусобно да сарађују.

– Програм смо већ осмислили и дјеца ће се такмичити у шест дисциплина које су дјеци већ познате. Ријеч је о полигонима спретности, навлачењу конопца, плесу са балонима, набацивању обруча на чуњеве, прескакању препрека, односно стандардне активности које подржавају сви програми у предшколским установама – казала је Симићева.

Она је истакла да ће на „Малој олимпијади“ присуствовати и представници Министарства просвјете и културе РС, а генерали спонзор је начелник општине Милорад Симић. Манифестацију су подржали и дервентски привредници.

Камп

Гордана Симић је изнијела и идеју о организовању кампа за предшколце са такмичењима, а који би окупило још више дјеце.

Related posts

Шетња по Мотајици у знаку борбе против рака дојке

admin

Килограм прасетине дупло скупљи него лани

admin

„Тролов“ базар за маленог Михајла први у низу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još