Друштво

МАЛА ОЛИМПИЈАДА ОКУПЉА 350 МАЛИШАНА

Дјечије обданиште „Трол“ и Школа спорта „Арена“ домаћини су Спортске манифестације за предшколце „Мала олимпијада“ која ће у Спортско – културном центру 12. априла окупити око 350 дјеце.

Ради се о манифестација коју је Дервента традиционално организовала деведесетих година прошлог вијека, а посљедњи пут одржана је 2004. године. Након паузе малишани из вртића „Трол“ учествовали су на сличним манифестацијама прошле године у Модричи, када су освојили друго мјесто, те потом и у Градишци. Од ове године „Трол“ оживљава традицију организовања овог спортског такмичења, а очекује се учешће 13 предшколских установа из десет општина.

– Ове године први пут учествују дјеца из програма припремне наставе у години пред полазак у школу. Један од учесника је и Клуб за дјецу „Бамби“, док Клуб за дјецу „Вучко“ нема довољно дјеце за учешће, али вјерујем да ће нам се придружити – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић истичући да су за малишане припремљени поклони и медаље, као и храна и пиће за тај дан.

Додала је да овом манифестацијом првенствено желе послати поруку да предшколске установе треба више међусобно да сарађују.

– Програм смо већ осмислили и дјеца ће се такмичити у шест дисциплина које су дјеци већ познате. Ријеч је о полигонима спретности, навлачењу конопца, плесу са балонима, набацивању обруча на чуњеве, прескакању препрека, односно стандардне активности које подржавају сви програми у предшколским установама – казала је Симићева.

Она је истакла да ће на „Малој олимпијади“ присуствовати и представници Министарства просвјете и културе РС, а генерали спонзор је начелник општине Милорад Симић. Манифестацију су подржали и дервентски привредници.

Камп

Гордана Симић је изнијела и идеју о организовању кампа за предшколце са такмичењима, а који би окупило још више дјеце.

Related posts

Грађани БиХ без ограничења само у три земље

admin

ОШ “Никола Тесла“ на нове стазе
знања испратила 123 матуранта

Derventski List

Декоративна јаја биће
дио васкршњег руха града

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još