Друштво

Малена Јана
звијезда вртића

Приказањем филма о маленој Јани Мишић и облачењем шерених чарапа у знак подршке особама са Дауновим синдромом у вртићу „Трол“ данас је обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом.

Директорица вртића Гордана Симић казала је да је малена Јана у овој предшколској установи борави три године у редовном боравку.

– Јана је од доласка у „Трол“ постала звијезда вртића, а чак смо у одређеним тренуцима били препознатљиви управо захваљујући њој – казала је Симићева додавши да дјевојчица несметано функционише у групи и да је стекла много другара.

– Другари су и њени најбољи асистенти, без обзира на то што она има свог асистента. Дјеца су се на њу навикла и то нам је веома важно – истакла је Симићева.

Приказивању филма у вртићу присуствовали су и Јанини родитељи, Ђурђица и Борис.

– Јана је прихваћена и вољена од самог почетка и изнад наших очекивања. Захвалност дугујемо свима у вртићу – рекла је мајка Ђурђица додавши да се Јана полако припрема и за школу.

Дану особа са Дауновим синдромом, који се обиљежава у циљу оснаживања особа рођених са овим синдромом и њиховој што већој интеграцији у друштво, биле су посвећене и активности у дервентским школама, те у Клубу за дјецу „Бамби“.

Related posts

Породична медицина идуће седмице радиће у првој смјени

admin

Прихваћена 84
захтјева из Дервенте

Derventski List

Угоститељи да допринесу очувању јавног реда и мира

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još