Друштво

Матурантима указано на опасности несавјесне вожње

У оквиру пројекта „Кад се живот преокрене“ представници Агенције за безбједност саобраћаја РС Никола Торбица и Горан Бошњак ученицима завршних разреда Стручне и техничке школе одржали су јуче предавање о алкохолу и младим возачима.

Предавање је било подијељено у три дијела, од којих се први дио односио на безбједност у саобраћају, послије чега је своје искуство средњошколцима, који ускоро стичу право на управљање возилом, пренијела особа која је због саобраћајне незгоде задобила тешке повреде и трајни инвалидидтет.

– Циљ овог пројекта јесте да ученици схвате, кроз личну причу и грешку неког у саобраћају, колико то може да их кошта. То има јачи утисак на њих и касније они усвајају боље ставове и понашање у саобраћају – рекао је Торбица додајући да је трећи дио предавања био предвиђен за симулацијске наочаре.

-Такозване „пијане наочаре“ симулирају како алкохол дјелује на њихов вид и колико их ограничава када су под утицајем алкохола. Тада су покрети спорији и непрецизни, реакције су спорије, а ми им сугеришемо да у саобраћају морају да буду трезвени и тријезни, јер треба да имају брзе покрете и реакције у случају неких непредвиђених активности – додао је он.

Related posts

Закували посавски котлић
на Козари и освојили награду

Derventski List

Oсновци одмјерили знање из неколико предмета

admin

Сваки сусрет бивших радних
колега буди лијепа сјећања

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još