Друштво

Матурском забавом крунисали основно образовање

Основна школа „19. април“ вечерас је на нове стазе знања испратила још једну генерацију матураната, а међу 72 ученика који су окончали основно образовање, осам их је понијело „Вукову диплому“, док су титулу ученика генерације заслужила Јелена Асентић.

Они су испред Центра за културу, у пратњи својих родитеља, другара и бројних суградјана, у свечаним издањима започели вече које ће дуго памтити.
Директорица школе Елвира Миљић истакла је да је поносна на 62 матуранта у централној школи и десет у подручној школи у Агићима.
-Сви смо у наставничком вијећу констатовали да нам је ово посебна генерација. Ове године имамо и већи број „вуковаца“, а иначе, били су једна мирна, добра генерација која се трудила да постигне што боље резултате – казала је Миљићева.
Ученица генерације Јелена Асентић истакла је да из основне школе носи посебне успомене.
-Лијепа је била настава, добри наставници, и све је заиста било у реду. Имали смо јако добру разредницу, једну од најбољих. Уписаћу гимназију општи смјер – рекла је Асентићева.
Посебна диплома додјељена је ученици који се посебно истакла у наставном предмету или области Теодори Милојевић.
-Било је лијепо искуство и драго ми је да сам имала ове људе поред себе девет година и што смо се подржавали, чинили једну велику цјелину. Хвала наставницима који су били увијек праведни и добри према нама. Једноставно драго ми је што сам била у овој школи у нашем граду – казала је Милојевићева.
Титулу „вуковаца“ у овој генерацији понијели су Теодора Зарић, Сара Дамјановић, Дуња Душанић, Софија Михајловић, Моника Митровић, Ања Јевтић, Милица Лазаревић и Свјетлана Сантрач.

Послије окупљања матуранти су у свечаним хаљинама и одјелима продефиловали центром града, фотографисали се и у Центра за културу прослављају матурско вече.

Related posts

ИЗ ШКОЛЕ ИЗЛАЗЕ КАО ОБУЧЕНИ РАДНИЦИ

admin

ЧЛАНОВИ „СУНЦА“ УЖИВАЛИ НА ВЛАШИЋУ

admin

Исказна подршка
дјеци са потешкоћама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još