Друштво

Матурском забавом крунисали основно образовање

Основна школа „19. април“ вечерас је на нове стазе знања испратила још једну генерацију матураната, а међу 72 ученика који су окончали основно образовање, осам их је понијело „Вукову диплому“, док су титулу ученика генерације заслужила Јелена Асентић.

Они су испред Центра за културу, у пратњи својих родитеља, другара и бројних суградјана, у свечаним издањима започели вече које ће дуго памтити.
Директорица школе Елвира Миљић истакла је да је поносна на 62 матуранта у централној школи и десет у подручној школи у Агићима.
-Сви смо у наставничком вијећу констатовали да нам је ово посебна генерација. Ове године имамо и већи број „вуковаца“, а иначе, били су једна мирна, добра генерација која се трудила да постигне што боље резултате – казала је Миљићева.
Ученица генерације Јелена Асентић истакла је да из основне школе носи посебне успомене.
-Лијепа је била настава, добри наставници, и све је заиста било у реду. Имали смо јако добру разредницу, једну од најбољих. Уписаћу гимназију општи смјер – рекла је Асентићева.
Посебна диплома додјељена је ученици који се посебно истакла у наставном предмету или области Теодори Милојевић.
-Било је лијепо искуство и драго ми је да сам имала ове људе поред себе девет година и што смо се подржавали, чинили једну велику цјелину. Хвала наставницима који су били увијек праведни и добри према нама. Једноставно драго ми је што сам била у овој школи у нашем граду – казала је Милојевићева.
Титулу „вуковаца“ у овој генерацији понијели су Теодора Зарић, Сара Дамјановић, Дуња Душанић, Софија Михајловић, Моника Митровић, Ања Јевтић, Милица Лазаревић и Свјетлана Сантрач.

Послије окупљања матуранти су у свечаним хаљинама и одјелима продефиловали центром града, фотографисали се и у Центра за културу прослављају матурско вече.

Related posts

Због врућине и уједа инсеката све чешће код љекара

admin

„СОМИЈАДА“ ЗА ВИКЕНД

admin

Преполовљена продаја половњака

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još