ДруштвоРС-РЕГИЈА

Могуће изливање бујичних потока, грађани да заштите имовину

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске упозорило је на могуће изливање бујичних потока јер се, према прогнози метеоролога, од данас до 29. новембра мјестимично очекују обилне падавине, па је становништво позвано да заштити имовину.

Из Министарства су подсјетили да су екстремне падавине у првој декади новембра изазвале поплаве.

– С обзиром на то да се у наредним данима најављују обилније падавине постоји могућност да земљиште које је већ засићено влагом мјестимично неће моћи да апсорбује толику количину кише, те позивамо на опрез и предузимање превентивних мјера заштите – саопштено је из ресорног министарства.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, од данас до 29. новембра очекују се обилније падавине на југу, које ће се ширити и према централном појасу.

Очекује се да ће у Херцеговини у том периоду пасти 150 до 200 литара кише по метру квадратном, а у рубном дијелу са Савским сливом и горњем Подрињу до 100 литара по метру квадратном.

Related posts

Ученици се такмичили у спеловању

admin

ДЕРВЕНТА ЊЕГУЈЕ КУЛТУРУ РАЗЛИЧИТОСТИ

admin

Огрев празни кућни буџет

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još