Спорт

Мото – крос и трке
квадова окупиле 50 возача

Око 50 возача из Републике Српске, Србије, ФБиХ, Хрватске и Словеније представиће се данас на мото-крос стази у оквиру трке „Велика награда Дервенте 2024“, чију организаторску палицу је понио клуб „Мирон мото“ уз подршку града Дервента и других бројних спонзора.

Љубитељи адреналина имаће прилику да на 45.000 квадратних метара савладају стазу и покажу своје умјеће у осам дисциплина, а осим већ добро познатих МХ50, МХ65, МХ85, МХА, МХV, MX1, MX2, пријавили су се и возачи који возе квадове. 

– Имамо три дисциплине за дјецу, али и квадове, што нам је новитет ове године. Ово ће бити прва трка Купа РС БиХ, а након којих ће слиједити још четири трке – рекао је први човјек „Мирон мото“ клуба Мирослав Милојевић казавши да је највећи изазов билаприпрема стазе.

– Почели смо да припремамо стазу прије готово два мјесеца, али наравно посљедњи дани пред трку су кључни, тако да смо залијевали стазу ноћас, али сунце наравно суши јако брзо, тако да је веома важно да се возачи прилагоде – рекао је Милојевић.

Учешће је и ове године обновио Виктор Ланг који је наступио у дисциплини ветерани.

– Био сам и прошле године, с тим да сам тада возио за дервентски „Мирон мото“ клуб, а сада возим за српски клуб и свакако сам се радо одазвао овој трци – казао је Ланг оцијенивши и да је стаза јако добро припремљена, као и да из Дервенте увијек понесе лијепе утиске.

Данашњу манифестацију посјетио је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

Related posts

Анастасија Павловић кандидат за најперспективнијег спортисту

admin

Бициклисти се отиснули на стазу дугу 203 километра

admin

Величанствен опроштај за Дејана Плиснић

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još