ИЗДВОЈЕНОНовости

НАЗИРУ СЕ ОБРИСИ ПАРКА „9. ЈАНУАР“

Обриси будућег градског парка „9. јануар“ већ се назиру, а надлежни поручују да се посао обавља у складу са предвиђеним планом.

Ради се о једном од највећих пројеката у Дервенти у послијератном периоду, који ће увелико промијенити стил и квалитет живота суграђана.

Вриједност пројекта је око 465.000 марака, а средства су заједнички обезбиједили локална заједница и Влада РС. Капиталним буџетом општине за изградњу парка планирано је 115.000 марака, а Влада РС за тај пројекат издвојила је преостала средства, односно 350.000 марака.

У парку је, како наводе надлежни, обављен најтежи дио посла, односно изграђени су армирано-бетонски потпорни зидови.

– Радови теку према претходно утврђеној динамици, а у наредном периоду слиједе завршни радови на постављању бетонских коцки, формирању прилазних рампи и степеница, као и фонтане, те дјечијих игралишта са теретаном на отвореном. Гумене подлоге за дјечија игралишта и теретану, те справе, биће постављени на самом крају радова – рекао је начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић.

Планирано је да парк буде грађен у неколико фаза, а када буде завршен, требао би да пјешачким мостом повезује двије обале Укрине.

Идејно рјешење за парк

Related posts

Ватрогасци спасиоци још једном доказали спремност и ефикасност

admin

У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ ДАНАС О СТАТУСУ ГРАДА ДЕРВЕНТА

admin

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ УВЕЛИЧАО КРСНУ СЛАВУ МОНАХА У БИШЊИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još