ИЗДВОЈЕНООбавјештења

Наредба о радном времену
за предстојеће празнике

ГРАД ДЕРВЕНТА

На основу члана 5. став 3. Закона о празницима Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“ број 43/07), члана 5. Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима и дјелатностима на подручју града Дервента („Службени гласник града Дервента“ број 5/22) и члана 89. став 3. Статута града Дервента („Службени гласник града Дервента’ број 6/21, 20/21 и 10/22), градоначелник Дервенте донио је

Н  А  Р  Е  Д  Б  У

о одређивању предузећа, установа и других организација који су дужни да раде и у дане празника Републике Српске и утврђивању дужине радног времена за субјекте који могу да раде у дане републичких празника на подручју града Дервента

Члан 1.

У дане републичких празника: Међународни празник рада 1. и 2. мај 2024. године и Дан побједе над фашизмом 9. мај 2024. године, ради задовољења неопходних потреба грађана, дужни су да раде:

1) Предузећа која обављају комуналне дјелатности: испорука воде, одржавање чистоће, одржавање улица, саобраћајница, чишћење јавних површина, у времену од 00 до 24 часа;

2) Професионална ватрогасна јединица, у времену од 00 до 24 часа, односно организовање дежурстава и приправности, зависно од процјене опасности;

3) Јавне здравствене установе у складу са Законом о здравственој заштити;

4) Јавни превоз путника – аутобуске станице, у складу са редовима вожње, а чекаоница и информације у времену од 00 до 24 часа.

Члан 2.

На Међународни празник рада 1. и 2. мај 2024. године и Дан побједе над фашизмом 9. мај 2024. године, ради задовољавања потреба грађана у вријеме празника, могу да раде:

 1) Привредни и други субјекти којима је законским или другим прописима изричито дозвољено да раде;

2) Здравствене установе у оквиру редовног радног времена;

3) Бензинскe пумпне станице и плинске пумпне станице;

4) Правна лица и предузетници који обављају пoгребне и припадајуће дјелатности;

5) Трговински објекти типа „драгстор“;

6) Правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача.

Члан 3.

На Међународни празник рада 1. мај 2024. године, ради задовољавања потреба грађана у вријеме празника, могу да раде у времену од седам до 12 часова самосталне трговинске радње, типа меснице на подручју града Дервента.

Члан 4.

На Међународни празник рада 2. мај 2024. године ради задовољавања потреба грађана у вријеме празника, могу да раде у времену од седам до 12 часова сви објекти који обављају трговинске, занатске и услужне дјелатности на подручју града Дервента.

 Члан 5.

У дане републичких празника Међународни празник рада 1. и 2. мај 2024. године и Дан побједе над фашизмом 9. мај 2024. године, на подручју града Дервента, могу радити сви угоститељски објекти у периоду од седам до три часа.

Члан 6.

У случају поступања супротно одредбама ове наредбе, примјењиваће се одредбе о надзору, прописаним прекршајима и санкцијама за учињени прекршај из Закона о празницима, закона које регулишу наведене области и Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима и дјелатностима на подручју града Дервента.

Члан 7.

Ова наредба биће објављена у „Службеном гласнику града Дервента“, Дервентском листу, званичној интернет страници града Дервента и на огласној табли Градске управе Дервента.

Број: 02-140-1/2024       

Датум: 23. април 2024. године

ГРАДОНАЧЕЛНИК                                                                                                           

Милорад Симић

Related posts

На стазе знања ступа 191 ђак првак

admin

ДЕРВЕНТА ДОБИЛА ТРИ ПРЕДСТАВНИКА У „РИТМУ ЕВРОПЕ“

admin

Дервентска привреда се изборила са пандемијом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još