Друштво

НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ НАСТАВА НА ДАЉИНУ

У периоду од 16. до 20. новембра 2020. године све основне и средње школе у Републици Српској, чије просторије су кориштене као бирачка мјеста у организацији локалних избора 2020. године, изводиће наставу на даљину.
У наведеном периоду, основне и средње школе, као и њихова подручна одјељења, чије просторије нису кориштене као бирачка мјеста, организоваће васпитно-образовни рад у школским просторијама, осим школа које имају сагласност за извођење наставе на даљину, саопштено је из Министарства просвјете и културе РС.
О оваквој организацији наставе и обустављању рада у просторијама наведених основних и средњих школа у Републици Српској, те у Дому ученика Добој одлучено је усљед потребе дезинфекције школских просторија након одржавања локалних избора и због заштите здравља ученика и запослених у наведеним установама.
Школе су дужне да у наведеном периоду организују наставу на даљину, кориштењем средстава електронске комуникације и у складу са њиховим могућностима и праксама. Ученици основне школе наставне часове моћи ће пратити и путем програма Радио-телевизије Републике Српске („Школски час“), односно путем портала РТРС – www.rtrs.tv.
На порталу РТРС доступан је распоред емитовања часова према разредима, а пропуштене часове такође је могуће погледати путем овог портала, као и путем портала еНастава – www.enastava.net
– Напомињемо да је у свим основним школама имплементиран еДневник, путем које ће наставници имати могућност да комуницирају са ученицима и дијеле потребне материјале за успјешну реализацију часа на даљину – навели су из министарства.

Related posts

Овог викенда појачане контроле возача

admin

Изведена вјежба гашења пожара и евакуације ученика

admin

ЗАМИЈЕЊЕНА СТОЛАРИЈА НА ДИЈЕЛУ ОСИЊСКЕ ШКОЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još