ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Настава почиње у понедјељак

Настава у другом полугодишту у основним и средњим школама у Републици Српској почиње у понедјељак, 24. јануара, као што је и планирано, казали су Радио – телевизији РС у Министарству просвјете и културе.

Настава ће се одвијати у складу са важећим препорукама и упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, као што је то био случај и током првог полугодишта школске 2021/2022. године.

Општински штабови за ванредне ситуације јединица локалних самоуправа у Републици Српској обавезни су да прате и редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе о епидемиолошкој ситуацији.

Из Министарства истичу да уколико буде било потребно штабови треба да доставе приједлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину.

– Приједлог за обустављање наставе може да обухвата све школе или само одређене школе са подручним одјељењима или без подручних одјељења – саопштено је из министарства.

Препоруке Института за јавно здравство Републике Српске за одвијање наставе у школама за школску 2021-2022. годину налазе се на линку skolers.org/materijali/covid-19/.

(РТРС)

Related posts

Срећна 2024. година!

Derventski List

Свака успјешна хумана
акција за мене је награда

Derventski List

Од данас свакодневна вакцинација без заказивања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još