ИЗДВОЈЕНОНовости

Свака успјешна хумана
акција за мене је награда

Захвалница града, једно од највиших признања у Дервенти, има за мене огроман значај и заиста сам поласкан што су моји суграђани препознали уложени труд, залагање и вољу да помогнем другима, али ово је и признање свим људима који су учествовали у хуманитарним акцијама заједно са мном.

Ријечи су то Младена Тодорића из Доњег Детлака којем је додијељена Захвалница поводом Дана града, 28. августа.  Тодорић је признање заслужио својим хуманитарним радом и залагањем за помоћ другима и то учешћем у разним акцијама, а неријетко је био њихов координатор.

– Ово признање доживљавам као захвалницу свим људима који су свих ових година учествовали у акцијама у којима сам био дио екипе, покретач или координатор. Било би сасвим непоштено да све заслуге припишем себи, јер много је примјера пожртвовања и других људи који су допринијели да ја добијем ово признање – рекао је Тодорић казавши да, иако Захвалница града носи велики значај, посебну тежину има задовољство оних којима помогне.

– Највећи мотив је када видим да су људи којима сам помогао задовољни, а посебно 4. јануара, послије подјеле пакета нашим саборцима, када стигну слике уручивања тих пакета. То ме натјера да заборавим све оне бриге и страхове око организације, непроспаване ноћи и друге изазове – додао је Тодорић који је већ неколико година, један је од главних активиста у оквиру неформалне групе за помоћ бившим припадницима Војске РС.

– Група „Борци за борце“ броји око 250 чланова, а ријеч је о неформалној групи која се окупила путем „фејсбука“. Циљ је очување и евоцирање успомена на наше саборце и настојања да се не заборави стицање слободе и борбе на бранику отаџбине. Идеја за конкретне акције у мени се родила 2017. године, а примарни циљ је био да помогнемо борцима који су лошијег материјалног стања и да им покажемо да нису заборављени. Прве године почели смо са прикупљањем и подјелом печеница, а већ сљедеће године обезбјеђивали смо пакете помоћи – испричао је Тодорић чији је активизам кроз хуманитарне акције, али и несебично пружање помоћи, препозната и изван Дервенте.

– Ангажовао сам се и у Челинцу, и то након што сам погледао прилог на телевизији. Ту сам, како је неријетко бивало, имао подршку и свог радног колектива „Комуналца“, а у помоћ сам притекао и саборцу са Озрена. Никад ми није било важно одакле су људи, ако сам у могућности, помоћи ћу – рекао је Тодорић додавши да снагу за хуманост црпи из сопственог искуства.

– И моја породица и ја смо, не једном, били корисници туђе доброте и ја то и дан данас неизмјерно цијеним и зато ћу настојати, као и до сада, да помогнем онима којима је помоћ потребна – рекао је Тодорић који је и добровољни давалац крви. 

Најсвјежији примјер његовог ангажовања је акција за изградњу куће Славиши Малићу у Доњем Детлаку.

– Истини за вољу, акција изградње куће за Славишу и његовог брата покренута је раније, али на другој парцели. Изграђен је темељ, али из неких њихових разлога остали су у старој кући. Зимус, под зубом времена, та кућа се урушила и ми мјештани, комшије из села, прискочили смо у помоћ. Мислим да је највећи покретач у таквим акцијама она позитивна атмосфера у ваздуху, воља људи да без очекивања било чега заузврат, пруже помоћ – рекао је Тодорић.

Признање ће овом Дервенћанину бити уручено на свечаној сједници Скупштине града поводом Дана града.

Захвалност

Младен Тодорић је изразио захвалност свима који су показали, али и препознали хуманост на дјелу.

– Велику захвалност дугујем, како свим учесницима који су подржавали акције које сам координисао, тако и свом радном колективу „Комуналца“ који су подржали бројне акције, али исто тако су показали великодушност и помоћ мени и мојој породици. Свакако, моја захвалност иде и Градској борачкој организацији која ме предложила за Захвалницу, као и члановима Комисије за награде и признања и одборницима Скупштине града који су препознали мој труд – казао је Тодорић.

Related posts

ВОЋА ЈЕДВА ИМА И ЗА ЏЕМ

admin

Слиједи реконструкцијa објекта школе, опозван предсједник Скупштине

admin

ПУШКЕ КРИЛИ У БАЛАМА СИЈЕНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još