ИЗДВОЈЕНОНовости

Најмлађи Дервенћани
најљепши украс града

Најмлађи Дервенћани, њихови родитељи, браћа и сестре, обојили су осмијесима први овогодишњи пријем за мајке и бебе који је у њихову част данас организовала Градска управа.

Пријем за мајке и новорођене суграђане традиционалан је гест пажње Градске управе, а бебама је из градског буџета уручено по 500 марака и други поклони.

Од краја децембра 2023. године до краја марта ове године Дервента је добила 46 нових суграђана, а међу њима је и двоипомјесечни Милош Продић.

Њега и мајку Данијелу данас су на пријему пратили отац Славиша и браћа Павле, Лазар и Никола.

– Овај вид подшрке заиста много значи, а много је лијеп и гест нашег градоначелника који организује пријем за новорођене бебе – казала је Продићева додавши да бригу о беби Милошу радо преузимају старија браћа.

Радост у дом породице Којић повећала се рођењем трећег дјечака Давида, а мајка Зорка казала је да јој брига о троје дјеце није тешка, јер и други чланови породице радо прискачу у помоћ.

– Свака помоћ је добродошла, а осим материјалне, око дјеце наравно помаже и супруг, као и моја мајка и супругове сестре – рекла је Којићева, а да је подршка града значајна истакла је и

Сара Ковачевић, мајка једномјесечне Магдалене.

– Магдалена нам је прво дијете, а помоћ наравно стиже и од супруга, свекра и свекрве, као и других чланова породице – рекла је Ковачевићева.

Да су дјеца будућност града и да је брига о њима императив нагласио је градоначелник Милорад Симић.

– Желимо да окупимо новорођену дјецу и њихове родитеље и чланове породице три пута годишње, уручимо им скромне поклоне, али највише да им покажемо им љубав и пажњу – рекао је Симић казавши да град настоји да родитељима и дјеци укаже подршку и у другим сегментима живота.

– Доста младих људи нам одлази, али њихова душа увијек остаје овдје и настављају да улажу у наше просторе и његују ово што имамо данас. Родитељима настојимо да обезбиједимо радна мјеста и ријетка смо средина гдје на евиденцији Завода за запошљавање немамо слободних радника који желе да раде. Такође, своја врата радницима отварају и нове фирме, а ми у складу с тим бринемо да дјеца родитеља који раде могу да бораве у вртићу. Због тога смо издвојили милион марака за проширење капацитета вртића – рекао је Симић.

Према подацима Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе у протекла три мјесеца 22 мајке родиле су прво дијете, док је 12 Дервенћанки по други пут постало мајка. Треће дијете обрадовало је седам мајки, четири мајке родиле су четврто дијете, а једна Дервенћанка родила је пето дијете.

Према захтјевима за једнократну подршку из буџета, Дервента је лани постала богатија за 217 беба.

Related posts

Рад и давање максимума једина формула за успјех

admin

ЗБОГ ДУГОГОДИШЊЕГ СУКОБА ПОТЕГАО НОЖ НА КОМШИЈУ

admin

Почео Васкршњи пост

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još