ИЗДВОЈЕНОНовости

Најмлађи Дервенћани
најљепши украс града

Најмлађи Дервенћани, њихови родитељи, браћа и сестре, обојили су осмијесима први овогодишњи пријем за мајке и бебе који је у њихову част данас организовала Градска управа.

Пријем за мајке и новорођене суграђане традиционалан је гест пажње Градске управе, а бебама је из градског буџета уручено по 500 марака и други поклони.

Од краја децембра 2023. године до краја марта ове године Дервента је добила 46 нових суграђана, а међу њима је и двоипомјесечни Милош Продић.

Њега и мајку Данијелу данас су на пријему пратили отац Славиша и браћа Павле, Лазар и Никола.

– Овај вид подшрке заиста много значи, а много је лијеп и гест нашег градоначелника који организује пријем за новорођене бебе – казала је Продићева додавши да бригу о беби Милошу радо преузимају старија браћа.

Радост у дом породице Којић повећала се рођењем трећег дјечака Давида, а мајка Зорка казала је да јој брига о троје дјеце није тешка, јер и други чланови породице радо прискачу у помоћ.

– Свака помоћ је добродошла, а осим материјалне, око дјеце наравно помаже и супруг, као и моја мајка и супругове сестре – рекла је Којићева, а да је подршка града значајна истакла је и

Сара Ковачевић, мајка једномјесечне Магдалене.

– Магдалена нам је прво дијете, а помоћ наравно стиже и од супруга, свекра и свекрве, као и других чланова породице – рекла је Ковачевићева.

Да су дјеца будућност града и да је брига о њима императив нагласио је градоначелник Милорад Симић.

– Желимо да окупимо новорођену дјецу и њихове родитеље и чланове породице три пута годишње, уручимо им скромне поклоне, али највише да им покажемо им љубав и пажњу – рекао је Симић казавши да град настоји да родитељима и дјеци укаже подршку и у другим сегментима живота.

– Доста младих људи нам одлази, али њихова душа увијек остаје овдје и настављају да улажу у наше просторе и његују ово што имамо данас. Родитељима настојимо да обезбиједимо радна мјеста и ријетка смо средина гдје на евиденцији Завода за запошљавање немамо слободних радника који желе да раде. Такође, своја врата радницима отварају и нове фирме, а ми у складу с тим бринемо да дјеца родитеља који раде могу да бораве у вртићу. Због тога смо издвојили милион марака за проширење капацитета вртића – рекао је Симић.

Према подацима Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе у протекла три мјесеца 22 мајке родиле су прво дијете, док је 12 Дервенћанки по други пут постало мајка. Треће дијете обрадовало је седам мајки, четири мајке родиле су четврто дијете, а једна Дервенћанка родила је пето дијете.

Према захтјевима за једнократну подршку из буџета, Дервента је лани постала богатија за 217 беба.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНИН СЕ ОПОРАВИО ОД КОВИД-19

admin

Удуплана помоћ за вантјелесну оплодњу

admin

ЈОШ ЈЕДНА ПЉАЧКА У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još