Култура

НЕНАДУ СИМИЋУ ПРВА НАГРАДА НА КОНКУРСУ „СУЗЕ КОЗАРЕ“

Дервенћанин Ненад Симић добитник је главне награде на Међународном конкурсу „Сузе Козаре“ за пјесму „Ноћ над Козаром“ која му је уручена 22. августа у Миљевићима код Градишке на „Поткозарској свечаној академији“.

Симић каже да је награда додатни мотив да својим дјеловањем од заборава чува све што се дешавало Србима у протеклим ратовима.

– Сви требамо учинити много више да помрачени умови никада не завладају и да се стравична страдања не понове – рекао је Симић.

Награде и признања су, осим Симићу, уручени и побједницима три реализова међународна конкурса. Треће мјесто  на конкурсу „Песникова душа“ освојио је Боро Петковић за пјесму „Успомена“, док је Александра Мариловић са пјесмом „Кад стигну позоришта“ трећепласирана на конкурсу „Златно перо“. Додатну награду по овом конкурсу, за пјесму „Ако се сјетиш“, добио је Дервенћанин Савко Пећић.

„Поткозарску свечану академију“ организизовао је Савез српске дијаспоре Словеније и Удружење европске академије српских наука и умјетности, а присуствовали су пјесници из Републике Српске, Србије, ФБиХ, Словеније.

У званичном дијели програма учествовао је и пјесник из Дервенте Милорад Мишо Ђурђевић.

Related posts

Музички поклон саткан од џеза, танга и класике

admin

Анђели Орландо и Ањи Сибинчић прва мјеста

admin

Симићу признање
књижевника из Словеније

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još