Eкономија

Ниједна понуда за имовину „Униса“

Прва продаја имовине фабрике цијеви „Унис“ из Дервенте није успјела јер није било заинтересованих купаца, а до краја ове седмице биће објављен термин друге лицитације на којој ће земљиште, објекти и опрема бити понуђени за 13,5 милиона марака.

Потврдио је то „Гласу Српске“ стечајни управник „Униса“ Лазо Ђурђевић додавши да није стигла ниједна понуда.

– На првој лицитацији продавали смо имовину за 20,31 милион марака, сада се спушта на 13,5 милиона марака и очекујем да би сада могло бити заинтересованих – рекао је Ђурђевић.

На првој лицитацији, која је одржана јуче, били су понуђени земљиште, објекти, трособан стан, пословна зграда, те возила и канцеларијска опрема, а према одлуци Скупштине повјерилаца, све то продаје се као цјелина.

Укупна имовина тог пропалог предузећа процијењена је на 40,6 милиона марака, а бивши радници раније су истицали да је продаја имовине по 50 одсто нижој цијени од процијењене и то у пакету, погрешан потез, јер, како тврде, само земљиште „Униса“ вриједи 20 милиона марака.

Стечај у том предузећу отворен је 17. децембра 2019. године.

http://www.glassrpske.com

Related posts

ИТАЛИЈАНИ НА КОРАК ДО ОТВАРАЊА ФАБРИКЕ

admin

ДЕРВЕНТА ПРИМАМЉИВА ЗА ПОЉСКИ КАПИТАЛ

admin

ПРИВРЕДА ВАПИ ЗА ПОЗИТИВНИМ ИМПУЛСИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još