EкономијаИЗДВОЈЕНО

ПРЕЗЕНТОВАНА ТЕХНОЛОГИЈА БИОГАСНИХ ЕЛЕКТРАНА

Представници њемачке компаније „Goffin energy“, која се бави изградњом биогасних електрана представили су данас у Општинској управи представницима локалне управе и предузећа „Пољопривредник“ своју дјелатност.

Састанак је био прилика за упознавање са новим технологијама у производњи енергије из органског отпада.

Домаћин састанка био је начелник општине Милорад Симић, а укратко је представљен процес добијања електричне енергије кроз биогасна постројења.

– Представили смо технологију изградње електрана на биогас и нашу компанију. Предност ове технологије је боља разградивост сировине и у складу с тим, циљ нам је укажемо да се свака сировина може прерадити у биогас. Резултат процеса прераде органског отпада кроз овакве електране је добијање три врсте енергије, односно електричне и топлотне енергије и ђубрива – казала је координатор компаније „Goffin energy“ за БиХ Мара Бојић.

Она је изразила задовољство што на подручју општине има заинтересованих фирми за изградњу оваквих постројења, као што је „Пољопривредник“.

Директор тог предузећа Златко Микеревић потврдио је да су заинтересовани за изградњу таквог једног капацитета, али да одлуци предстоји низ процедура.

– У овом моменту било би пресмјело рећи да ћемо реализовати такав пројекат, али у сваком случају постоји интересовање. Ипак, прије свега морамо направити студије изводљивости – казао је Микеревић.

Related posts

СРЕЋАН 8. МАРТ – МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

admin

За шест фирми из Дервенте 228.000 КМ подстицаја

admin

ОСНОВЦИ СЕ ТАКМИЧИЛИ У РЕЦИТОВАЊУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još