Култура

Објављени „Сви моји родови и плодови“

Дервентски књижевник и новинар Савко Пећић објавио је нову збирку поезије „Сви моји родови и плодови“ у којој су се нашле пјесме које је аутор објавио у својим претходним књигама поезије.

Аутор збирки „Са сузама жита остају“, „Јенки на Балкану“, „Живот и сјећања“, „У лику и пралику“, „Весела парада“ и „Ехос поезијус“ збирку је посветио својим најмилијим и пријатељима, а осим пјесама, у новој књизи објављене су и рецензије свих досадашњих издања.

Пећић је 1966. године учествовао у оснивању Књижевног клуба „Вихор“, а као гимназијалац 1967. године своје прве стихове објавио је у Дервентском листу. До сада објавио четири самосталне збирке пјесама, књигу прозе и поезије „Живот и сјећања“, пјесме за дјецу „Весела парада“, затим књиге „Дервентске каскаде“ и „Животок“, а поводом 50 година стваралаштва књигу „Моје причице и записи“. Аутор је и хронолошке монографије о манастиру у Доњој Бишњи „Живи извор духовне воде“.

Издавач нове збирке је Српски књижевни клуб „Вихор“.

Related posts

„НЕМАЊИЋИ“ У ДЕРВЕНТИ ДО КРАЈА МЈЕСЕЦА

admin

МАЛИШАНИ УПЛОВИЛИ У МАГИЧНИ СВИЈЕТ ЗАГОНЕТКИ

admin

„Женско срце у шињелу“ прича о исконској храбрости

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još