Култура

Објављени „Сви моји родови и плодови“

Дервентски књижевник и новинар Савко Пећић објавио је нову збирку поезије „Сви моји родови и плодови“ у којој су се нашле пјесме које је аутор објавио у својим претходним књигама поезије.

Аутор збирки „Са сузама жита остају“, „Јенки на Балкану“, „Живот и сјећања“, „У лику и пралику“, „Весела парада“ и „Ехос поезијус“ збирку је посветио својим најмилијим и пријатељима, а осим пјесама, у новој књизи објављене су и рецензије свих досадашњих издања.

Пећић је 1966. године учествовао у оснивању Књижевног клуба „Вихор“, а као гимназијалац 1967. године своје прве стихове објавио је у Дервентском листу. До сада објавио четири самосталне збирке пјесама, књигу прозе и поезије „Живот и сјећања“, пјесме за дјецу „Весела парада“, затим књиге „Дервентске каскаде“ и „Животок“, а поводом 50 година стваралаштва књигу „Моје причице и записи“. Аутор је и хронолошке монографије о манастиру у Доњој Бишњи „Живи извор духовне воде“.

Издавач нове збирке је Српски књижевни клуб „Вихор“.

Related posts

ПРОМОВИСАН ДРАГУЉ СРПСКЕ ПИСАНЕ РИЈЕЧИ

admin

Да сада треба да се „пробијам“ не знам одакле бих почео

admin

„ВИХОР“ РАСПИСАО КОНКУРС ЗА НАЈЉЕПШЕ ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još