Спорт

Одбојка спојила Српску и Војводину

Одбојкашицe из по два клуба из Републике Српске и Србије отворила су данас у дервентском Спортском центру Развојну лигу градова која се у Дервенти одржава по први пут у послијератном периоду.

Ова међународна манифестација окупила је око 50 кадеткиња из клубова „Грбић“ из Бачког Јарка, ФОК из Новог Сада, те „ВОЖД“ Приједор, као и клуба домаћина Одбојкашког клуба „Дервента“, а идеја за овај турнир потекла је из Одбојкашког савеза Војводине са циљем спајања клубова из Војводине и, ове године, сјеверне Републике Српске.

– Радо смо прихватили ову идеју и на нама је остала реализација једног дијела турнира, тачније два сусрета, док ће се сутра овај караван преселити и представити у још два сусрета у Приједору. Наравно, реализација не би била могућа без подршке Градске управе и на томе смо јако захвални – казао је потпредсједник Управног одбора ОК „Дервента“ Душко Нинковић додавши да ће обзиром на термин ови сусрети послужити као припрема пред почетак сезоне.

Други клуб из Српске који се представља у оквиру ове манифестације је ОК „ВОЖД“ из Приједора, а менаџер овог клуба Слободан Модринић казао је да је ово одлична прилика за дружење и окупљање екипа из Српске и Србије, те да као таква, носи велики значај.

Турниру су се са задовољством одазвале и одбојкашице из ОК „Грбић“ из Бачког Јарка.

– Некада смо се више окупљали и дружили и већ годинама настојимо да остваримо контакт са екипама из Српске. Надамо се да ћемо и ми организовати овакав турнир у нашем месту – казала је тренер и некадашња одбојкашица Супер лиге Југославије Оливера Грбић.

Предсједник новосадског ФОК-а Бранислав Добродолски истакао је да је идеја потекла из појединачних утакмица са клубовима из градова Српске.

– Одбојка у старијим селекцијама, сениорским посебно, постаје доста захтевнија и треба одговорити вишим стандардима. На основу сусрета које смо имали са клубовима из градова Српске, схватили смо да постоји потреба да се младе девојке путем одбојке упознају и зближе и, с обзиром на традицију и резултате, да напредују и остану мотивисане да се залажу за одбојку – казао је Добродолски истакавши да је циљ такође и да се кроз ове сусрете исклешу, осим омасовљавања овог спорта, и квалитетне играчице.

Турнир је у име генералног спонзора турнира града Дервента, отворио начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић пожеливши срећу свим такмичаркама.

Четири сусрета у РС чине први дио међународног турнира, а други дио турнира, који ће се одржати у јануару, планиран је у Србији.

Related posts

Дервента данас центар мото – кроса (ФОТО)

admin

Школа фудбала на турниру окупила 500 фудбалера

admin

Млади рукометаши на
окупљању репрезентације БиХ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: