Спорт

Одбојка спојила Српску и Војводину

Одбојкашицe из по два клуба из Републике Српске и Србије отворила су данас у дервентском Спортском центру Развојну лигу градова која се у Дервенти одржава по први пут у послијератном периоду.

Ова међународна манифестација окупила је око 50 кадеткиња из клубова „Грбић“ из Бачког Јарка, ФОК из Новог Сада, те „ВОЖД“ Приједор, као и клуба домаћина Одбојкашког клуба „Дервента“, а идеја за овај турнир потекла је из Одбојкашког савеза Војводине са циљем спајања клубова из Војводине и, ове године, сјеверне Републике Српске.

– Радо смо прихватили ову идеју и на нама је остала реализација једног дијела турнира, тачније два сусрета, док ће се сутра овај караван преселити и представити у још два сусрета у Приједору. Наравно, реализација не би била могућа без подршке Градске управе и на томе смо јако захвални – казао је потпредсједник Управног одбора ОК „Дервента“ Душко Нинковић додавши да ће обзиром на термин ови сусрети послужити као припрема пред почетак сезоне.

Други клуб из Српске који се представља у оквиру ове манифестације је ОК „ВОЖД“ из Приједора, а менаџер овог клуба Слободан Модринић казао је да је ово одлична прилика за дружење и окупљање екипа из Српске и Србије, те да као таква, носи велики значај.

Турниру су се са задовољством одазвале и одбојкашице из ОК „Грбић“ из Бачког Јарка.

– Некада смо се више окупљали и дружили и већ годинама настојимо да остваримо контакт са екипама из Српске. Надамо се да ћемо и ми организовати овакав турнир у нашем месту – казала је тренер и некадашња одбојкашица Супер лиге Југославије Оливера Грбић.

Предсједник новосадског ФОК-а Бранислав Добродолски истакао је да је идеја потекла из појединачних утакмица са клубовима из градова Српске.

– Одбојка у старијим селекцијама, сениорским посебно, постаје доста захтевнија и треба одговорити вишим стандардима. На основу сусрета које смо имали са клубовима из градова Српске, схватили смо да постоји потреба да се младе девојке путем одбојке упознају и зближе и, с обзиром на традицију и резултате, да напредују и остану мотивисане да се залажу за одбојку – казао је Добродолски истакавши да је циљ такође и да се кроз ове сусрете исклешу, осим омасовљавања овог спорта, и квалитетне играчице.

Турнир је у име генералног спонзора турнира града Дервента, отворио начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић пожеливши срећу свим такмичаркама.

Четири сусрета у РС чине први дио међународног турнира, а други дио турнира, који ће се одржати у јануару, планиран је у Србији.

Related posts

Анастасија Павловић: Имам елан да и даље напредујем

admin

Против комшија по
пријеко потребне бодове

Derventski List

Сара Живковић међу перспективним спортистима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još