ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ОД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ОПРАШТА СЕ 211 ЂАКА (ФОТО)

Укупно 211 „малих“ матураната данас се опрашта од основне школе, а посљедњи дан наставе искористили су да се провеселе са другарима из клупа.

Иако су завршили тек први дио школовања, жељно ишчекују матурске забаве и радују се новом поглављу у животу.

– Испратили смо још једну генерацију матураната, који су овдје у централној школи били распоређени у три одјељења, а у подручној школи у Агићима било је једно одјељење деветака. Управа школе, разредници, предметни и дежурни наставници, односно, сви смо данас овдје на задатку да ђачко весеље прође онако како треба – казала је разредник IX 1 ОШ „19. април“ Анела Тодоровић.

Лијепа сјећања из основне школе понијеће матуранткиња ОШ „19. април“ Сара Николић.

– Данас се осјећам веома лијепо и мислим да основна школа представља једно велико искуство за све нас. Веома је важно то што смо кроз основно образовање научили много тога и стекли основу за даље школовање. Дуго смо са радошћу ишчекивали овај дан, на почетку деветог разреда сви смо маштали о овом догађају, а мајице за потписима школских другара засигурно ћемо чувати као најљепшу успомену – рекла је Николићева.

Срећна због нове степенице у живот била је матуранткиња ове школе Ајла Хамзић.

-Срећна сам што прослављамо посљедњи дан школе, али сам помало и тужна зато што више нећемо овдје похађати наставу. Током школовања сам доживјела много лијепих ствари, тако да ћу памтити, како другаре, тако и наставнике – истакла је Хамзићева.

Укупно 93 матуранта Основне школа „Никола Тесла“ матурску забаву ће имати 8. јуна у Центру за културу, док 71 матурант ОШ „19. април“ завршетак основног образовања прославити 14. јуна, такође, у Центру за културу.

По традицији, у просторијама школе 37 матураната ОШ „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње матурску забаву ће имати 7. јуна, а десет матураната календеровачке Основне школе „Тодор Докић“ завршетак првог дијела школовања прославиће 8. јуна, такође у просторијама школе.

 

ОШ "Никола Тесла"ОШ "Никола Тесла"ОШ "Никола Тесла"ОШ "19. април"ОШ "19. април"ОШ "19. април"ОШ "19. април"ОШ "19 . април"ОШ "Тодор Докић"ОШ "Тодор Докић"ОШ "Ђорђо Панзаловић"ОШ "Ђорђо Панзаловић"

Related posts

УСКОРО ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ

admin

Вашарски куп и фишијада у недјељу

admin

Успјешну годину употпунило
12 пројеката и микро – бизнис

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još