ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Омладинска банка стала иза
пет пројеката и четири бизниса

Захваљујући подршци Омладинске банке у Дервенти ће бити реализовано још пет пројеката и четири микро – бизниса младих, а њихови носиоци данас су у Градској управи потписали уговоре којим су им Фондација „Мозаик“ и град обезбиједили средства.

Ријеч је о првом овогодишњем позиву којим Омладинска банка подржава идеје младих, и то у износу од 13.193 марке. Подршку су обезбиједили пројекти који носе називе „Моје прво планинарење“, „Обиљежимо јубилеј!“, „Дрес за првака“, „Набавка спортске опреме за омладинске категорије КК Дервента“ и „Инклузивна ОЦР трка у Дервенти“. За четири микро – бизнис, односно салон љепоте са услугама масаже и шминкања, фризерски салон, поклон декор студио и услуге графичког дизајна „Limitless“ издвојено је 8.000 КМ.

Замјеник градоначелника Синиша Јефтић истакао је задовољство укључивањем младих у мијењање слике града на боље.

– Честитам свим учесницима који су показатељ да смо покренули активизам код младих људи. Данас смо имали прилику да потпишемо и анекс за додатна средства за подршку микро – бизнисима – казао је Јефтић изразивши захвалност свим друштвено – одговорним појединцима и предузећима који такође подржавају активност омладине на овај начин.

Са циљем побољшања положаја дјеце са потешкоћама у развоју и њихових породица биће реализован пројекат „Инклузивна ОЦР трка у Дервенти“ чији је носилац Тијана Бојанић.

– Моје колегинице дефектолози и ја препознале смо током свог рада са дјецом колико они уживају у тркама и физичким активностима и одатле се родила идеја за покретањем пројекта. Ова подршка много значи – казала је Бојанићева, а захваљујући Омладинској банци најмлађи полазници Рукометног клуба „Дервента“, њих 49, на такмичења и турнире ићи ће у новим дресовима и тренеркама.

Подршку за покретање микро – бизниса „Салон љепоте са услугама масажа и шминкања“ осигурала је Кристина Ковачевић.

– Драго ми је што је Дервента урбана средина, гдје могу да покренем овакав бизнис. Већ имам много заинтересованих – рекла је Ковачевићева.

„Вјетар у леђа“ за покретање микро – бизниса добила је и Мајана Цвијановић.

– Већ десет година радим као фризер и сада сам скупила храброст да покренем свој бизнис, тако да ми ова подршка много значи, како вјерујем и свим другим малим подузетницима – казала је Цвијановићева.

Задовољство чињеницом да је адреса Омладинске банке све познатија међу омладином као сигурна рука подршке изразила је чланица одбора банке у Дервенти Андреа Милановић.

– Посебно нам је задовољство што је све већа заинтересованост младих за сарадњу са банком, тако да смо већ у првом позиву потписали су носиоци чак четири микро – бизниса, а до сад смо имали укупно два. До сада је реализовано 17 пројеката – рекла је Милановићева подсјетивши и да је до 24. марта отворен позив за чланство у одбору.

– Позивамо све суграђане од 17 до 30 година  који су заинтересовани за учешће у унапрјеђењу наше локалне заједнице да нам се придруже – казала је она.

Related posts

Од 4. до 6. јануара нови базари за Михајла

admin

Пријаве будућих првачића од 1. априла

admin

ДЕРВЕНТА ЊЕГУЈЕ КУЛТУРУ РАЗЛИЧИТОСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još