Друштво

ОПРЕЗ ПРИ ЈЕСЕЊИМ РАДОВИМА У ПОЉУ

Пољопривредници, али и организације које се баве радовима у пољу требало би да приликом жетве поведу рачуна о заштити од пожара, упозорили су из Ватрогасне јединице.

Истичу да је приликом јесењих радова у пољу потребно се придржавати посебних мјера као што су стално дежурство и вођење рачуна о техничкој исправности пољопривредне механизације, те правилно скадиштење механизације.

– Комбајн којим се обављају жетва и вршидба мора бити снабдјевен исправним апаратом за гашење пожара типа “С-9”, ашовом и лопатом. Ако се жетва и вршидба обављају са три или више комбајна, поред ове опреме морају бити обезбијеђени аутоцистерна или цистерна са тракторском вучом запремине од 3.000 до 5.000 литара напуњена водом, са уграђеном пумпом и опремом за гашење пожара – саопштили су из Ватрогасне јединице.

Додају да је веома важно придржавати се и других безбједносних мјера у жетви и вршидби, те водити рачуна о камарењу сламе и неовршених усјева, а у њиховој близини није дозвољено паљење ватре и пушење.

Related posts

Ризичне категорије да се пријаве за вакцинацију

admin

Стабилизовано
водоснабдијевање града

Derventski List

Ученице ОШ „Никола Тесла“ успјешне на регионалној смотри знања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još