Друштво

Омладинска банка стала
уз пројекат Теквондо клуба

Омладинска банка у Дервенти стала је уз пројекат младих спортиста у циљу омасовљавања и унапређења теквондоа у Дервенти, а уговор са представицима Теквондо клуба „Дервента“ којим је дефинисана ова подршка потписан је данас у Градској управи.

Ријеч је о 1.800 КМ подршке младима додијељених у оквиру другог позива Омладинске банке у Дервенти, а један од аутора пројекта Сергеј Теофиловић казао је да се њиме настоји омасовити спорт и физичка култура међу младим Дервенћанима.

– Циљ нашег пројекта „Љетња школа теквондоа са циљем ширења, омасовљења и унапређења спорта и физичке културе уопште“, како каже и сам назив, јесте омасовљење спорта уопште, а посебно теквондоа у Републици Српској и нашем граду. Наравно, добродошли су сви који желе да тренирају овај спорт, али отприлике рачунамо на око 50 нових полазника. Упис је могућ током цијеле године, а нови уписни круг планиран је у септембру, док највећем одзиву нових чланова надамо крајем јуна када реализујемо љетњу школу спорта – рекао је Теофиловић додавши да се други дио планираног пројекта односи на набавку опреме.

– Ради се о набавци оклопа, штитника, рукавица и кацига чега нам тренутно недостаје. Опрема коју планирамо набавити уз помоћ Омладинске банке увелико ће побољшати услове за припрему и такмичења – рекао је Теофиловић.

Из Одбора Омладинске банке Дервента казали су да је реализација пројекта у другом позиву планирана до краја септембра.

– У оквиру другог позива имали смо само један пријављени пројекат који је испуњавао услове. Надамо се да ће у наредним позивима бити више пријављених пројеката, као и микро – бизниса који су изостали у протекла два позива – казали су из Омладинске банке.  

Омладинска банка у Дервенти дјелује већ годину, а подршку је добила и од Градске управе, а потписивању уговора присуствовао је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић поздрављајући активизам младих.

Трећи позив

Омладинска банка Дервента расписала је 6. јуна трећи позив за подршку пројектима младих за који су пријаве могуће до 25. јуна до 14 часова. Расположиви фонд за пројекте износи 7.372 марке, а минимални износ по пројекту износи 1.000, док је максимални износ 1.800 КМ. Расположиви фонд за микро – бизнисе износи 4.000 КМ.

Related posts

Активности прилагодити
високим температурама

Derventski List

Риболовци одмјерили снаге

admin

Нехумани услови живота
Славише Малића аларм за помоћ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još